Награда за лекарките, които направиха невъзможното


Премиерът Бойко Борисов поиска да бъдат наградени двете лекарки от екипа, извършили уникалната операция на неродено бебе.


Министър-председателят възложи на министъра на здравеопазването да започне процедура за награждаване от правителството на екипа медици, извършили вътреутробна операция, довела до раждането на здраво бебе и запазване живота на майката, става ясно от стенограмата на правителственото заседание, предаде БГНЕС.

"Гледах по телевизията тези дни, много ме впечатлиха тези лекари, които направиха уникалната операция, и семейството и ще се радвам, ако се направи едно такова предложение – аз не знам какви отличия имате вие в Министерството на здравеопазването, но и парична награда да гласуваме", каза Бойко Борисов.

Предложението на премиера бе приветствано от министъра на здравеопазването Петър Москов който заяви, че д-р Чернева и д-р Михова, извършили интервенцията, заедно с д-р Василева – анестезиолог, д-р Стоичкова – неонатолог и медицинските сестри Докозанова и Тюлтинова трябва да получат награда, която да има и финансово изражение.

Коментари