Колко малко е нужно да направиш добро

Деца от разградско училище са направили и продали 3000 мартеници, а спечелените пари са  дарили за пострадалата при катастрофа ученичка Борислава Колчагова.

Това съобщава Радио Дарик
Учениците от Основно училище "Ив.С.Тургенев" са връчили  чека на майката на Бори. Това е поредна инициатива в Разград в подкрепа на ученичката, която бе 3 месеца в кома след пътен инцидент преди година и половина. Момичето все още се нуждае от рехабилитация.
Директорката на Основното училище Милена Орешкова  е разказала, че цяла учебна година е посветена на благотворителни инициативи под наслов „Година на доброто".


В продължение на месец възпитаниците на училище „Тургенев" изработват мартеници, като част от материалите са техни, останалите са купени от училищната управа. Продукцията от близо 3000 червено-бели символи се изкупила за четири дни в три институции, партньори на училището в каузата - НАП, местната болница "Св. Иван Рилски" и Община Разград.
От Данъчното и от НОИ са откупили част от продукцията, разказа шефът на офиса на НАП Цанка Тъмнишка, на която децата подариха рисунка на техен съученик.

Коментари