КОРЕКТЕН ОТГОВОР НА ЕДНО НЕКОРЕКТНО ОБВИНЕНИЕ

https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=6539738862301256107#editor/target=post;postID=2154628235054347421

Публикуваме в отговор на статията 

Малко кич не е излишен

Изненадан съм от присмехулния тон, с който се говори за едно прекрасно начинание. Става дума за публикацията „Малко кич не е излишен“. В продължение на две седмици с група доброволци изчистихме некролозите от стълбовете и таблата в централната част на града.
Оцветихме ги с различни цветове, а в момента изписваме и трибагреника на България. Поместените снимки са некоректни, тъй като са направени по време на работа и идеята все още не е реализирана докрай. Щом искате да бъдете коректни, защо не заснехте тези стълбове и табла, от които все още висят грозните обяви и некролози?
 Докато работехме, при нас се спираха десетки граждани на Тетевен и всички до един одобриха нашето начинание.  Вече започнахме да изписваме послания към тетевенци: „Аз обичам България!“, „Аз обичам Тетевен“ и още много други. Много скоро нашите съграждани ще могат да прочетат стихове по таблата, по които до вчера висяха неугледни некролози. Нима ще реагирате отново с присмех, като прочетете „Не зная аз по-хубав град от моя и върхове по-обични и скъпи“ на Усин Керим?
 Ето, това сме решили да направим и още много други неща, защото обичаме нашия прекрасен град! И защото много добре знаем, че когато хиляда души днес произнесат „Аз обичам България“, с това те ще помогнат на този уморен свят да стане малко по-добър. И никакви злъчни публикации няма да ни попречат да работим за благото на Тетевен, за просперитета на България!
 Ние много добре знаем, че скоро и в други градове ще започнат да работят за разрушаването на стари, отживели традиции и ще възползват от нашия опит. Искрено вярвам, че те ще го направят по-добре от нас. Защото на пионерите във всяко начинание е трудно. Да, сега виждаме, че бихме могли някои неща да решим по-удачно. Ще продължим да работим по същия начин и в другите селища от Общината. И всеки път ще го правим все по-добре.
 Искам да благодаря на доброволците, които с много ентусиазъм работиха за реализирането на тази идея.   Благодаря и за безрезервната подкрепа на всички наши съграждани. И, моля ви, не се огорчавайте от злъчни забележки. Просто, защото това показва, че сме на прав път.
 Надявам се, че с тази публикация сме помогнали на авторите (не разбрах кои точно са те) да постъпват по-коректно, когато публикуват материали, предназначени за хилядна аудитория. Не знам кой ви е подвел, че изпълнителите на идеята са членове на Бялото братство. Просто в Тетевен такава структура няма. Просто и в нашия град, както и във всички градове на България, има добронамерени и всеотдайни хора, готови да служат на доброто. Искрено се надявам, че авторите на този злонамерен материал ще намерят начин да се извинят в същия сайт, в който отправиха и обвиненията си.
 Обръщам се към вас, тетевенци – вярвайте, нищо не може да засенчи любовта ни към нашия прекрасен град. Вярвайте! С нашите  общи усилия ще го направим още по прекрасен!

Добромир Пенков

Коментари