Момче спаси няколко десетки живота

снимка
/www.plovdivglas.bg
60 - годишен шофьор е получил гърч , следствие което е натиснал педала за газта. Благодарение на светкавичната намеса на  момчето което е продавало билети  е предотвратено ПТП и усложненията след него. В автобуса е имало доста пътници и и на спирката.

Ето и историята разказана от репортер на http://www.plovdivglas.bg/
 "Няколко минути рейсът остана на едно място, а кракът на берящият душа шофоьр натискаше газта. Младият контрольор държеше опъната ръчната спорачка и успя да изключи от скорост няколкотонното возило. Една от пътничките се обади на 112, а друга започна да оказва първа помощ на шофьора, като плискаше лицето му постоянно с вода. Само 3 минути след инцидента, на мястото премина линейка. Репортерът на PlovdivGlas.bg я спря, но отвътре обясниха, че в колата няма лекар и да се обадим на 112.


Десетина минути след инцидента на място пристигна линейка, но в нея отново нямаше лекар. Още 5 по-късно пристигна и втора такава, в която вече имаше медицинско лице. Шофьорът бе в сериозен шок и трудно бе качен на носилката, като на няколко пъти се опита да стане от нея. В линейката на място веднага му бяха направени няколко процедури, след което той бе откаран към Спешното. До последно пострадалият бе контактен, но доста объркан. Колегата му сподели, че предните два дни той е почивал и не може да става дума за преумора. Инцидентът се разигра след моста на Васил Априлов в посока София."
http://www.plovdivglas.bg/

Коментари