Кметът на Троян Донка Михайлова - Зам.председател на НСОРБ

г-жа Донка Михакйлова е избрана  за зам.председател на сдружението на общината заедно с кметовете на Монтана и Лом  са регионални представители за за Северозападен регион.Това е гласувано  на общото събрание на сдружението на общините в България в хотел "Рамада" в София. 
Над 340 делегати от всички общини в страната  са избрали за нов председател кмета на Велико Търново Даниел Панов, с почти пълно единодушие. председателското място на Контролния съвет, където бе избран д-р Емил Караиванов, кмет на Асеновград.
Било е решено председателят да се ограничи до 2 мандата и беше променен състава на членовете на управителния съвет - общинските съветници вече ще трябва да са поне една трета. Бяха избрани и регионалните представители:

Югозападния регион
- кметовете на Благоевград Атанас Камбитов, на Самоков Владимир Георгиев, на Гоце Делчев Владимир Москов и на Елин Пелин Ивайло Симеонов.

Югоизточния регион
ще се представлява от Георги Георгиев, кмет на Тунджа, Георги Димитров на Карнобат и Димитър Николов, кмет на Бургас.

Южен Централен регион
- Емил Кабаиванов, кмет на Карлово, Иво Димов на Димитровград, Мюмюн Искендер от Минерални бани, Павел Гуджеров от Раковски и Хасан Азис на Кърджали.
Североизточния регион
- Александър Горчев от община Велики Преслав, Иванка Петрова, кмет на община Смядово, Нуридин Исмаил от община Хитрино.
За
Северния централен регион
- Айхан Хашимов, кмет на Лозенец, Даниел Панов, кмет на Велико Търново и русенският кмет Пламен Стоилов.

Северозападния регион
- Донка Михайлова, кмет на Троян, Златко Живков на Монтана, Калин Каменов от Враца и Пенка Пенкова, Лом.


Сдружението на общините ще се ръководи от управителен съвет от 23 души, които получиха доверието на своите колеги. Пред организацията стоят сериозни задачи, свързани с по-нататъшния процес на децентрализация на властта в България. Новото ръководство на общините ще носи отговорност за ефективността на този процес.
по материали на Капитал и Общинска админстрация Троян

Коментари