Експертите на Община Троян представят туристическия облик на общината на изложение „Ваканция и спа експо“


В рамките на три дни, експертите от Община Троян представят туристическа дестинация – Троян на ежегодното издание „Ваканция и спа експо“ в гр. София.

Международната туристическа борса „Ваканция и спа експо“ събира за 33-ти пореден път в „Интер Експо център“ участници и представители на туристическия бизнес от България и цял свят. Събитието се провежда под патронажа на Министерство на туризма, а лично министър Николина Ангелкова посети щанда на Община Троян и се срещна с експертите по туризъм. Този мащабен туристически форум предлага всяка година нови инициативи, предоставя на туроператори, хотелиери и фирми от сектора бизнес възможности и срещи между експертите.

Представителите на Община Троян бяха поканени на работна среща „Развитието на планинския туризъм“. В рамките на дискусията, известният международен експерт по зимен и планински туризъм Лоран Ванат направи анализ на тема „Общ преглед на зимния/ски туризъм на глобално ниво и мястото на България в него“. По време на срещата министър Ангелкова пое ангажимент да се организира работна среща, вероятно през месец април, за стратегии и перспективи на планинския туризъм в регион Стара планина. Темата постави г-жа Даря Заричинова, представител на Турклуб „Ремарк“, член на консултативния съвет по туризъм Троян.

Христо Ангелов, главен експерт „Туризъм и транспорт“ и Цветелина Калчева, главен експерт „Търговия и туризъм“ и тази година посрещат гостите на туристическата борса на троянския щанд и представят пред тях туристическия пакет „Три дни в Троян“, предстоящите събития, информация за местата за настаняване. Всеки посетител на форума има възможност да вкуси два от традиционните за региона продукта – сушен сливов плод и троянска сливова ракия.

Станислава Цукева

„Връзки с обществеността“

Коментари