"Легенда за Темното езеро" през погледа на деца от 4-клас

ОТ РЕДАКЦИОННАТА ПОЩА

'Още от далечно минало хората са проявявали интерес към богатото разнообразие на природата и природните красоти, искали са занаят повече за историята и образуването на имената на планини и планински върхове, на извори и езера, на реки, мостове, църкви и манастири. В многобройни легенди е намирала израз фантазията на народните
творци. Вдъхновявани от необичайни случки и събития от всекидневния живот, те създавали върху тяхна основа различни митични истории и с тях обяснявали околния свят.
На същия принцип на учениците от 4 клас по учебния предмет ФКРУ (Формиране на комуникативно-речеви умения) е поставена задача да напишат съчинение по дадени опорни думи върху "Легенда за Темното езеро".Тъй като тази легенда и историята свързана с нея е непозната за тях, в началото на часа запознах учениците с истинската легенда за това езеро в Пирин. Така те се запознаха с историята и разбраха окъде произлиза самото наименование на езерото. Така с помощта на дадените опорни думи в учебните тетрадки успяха да се справят доста добре. По този начин освен своите правописни умения учениците обогатиха и знанията, свързани с многобройните природни забележителности на нашата България.Представям ви писмените работи за "Отличен" на двете четвъртокласнички от ОУ "Васил Левски" с. Орешак- Габриела Алексиева и Йоанна Кикарина."

Кл. ръководител: Здравка Петрова

Коментари