Над 10 000 лв. месечна заплата

Местили нелегалната фабрика за цигари, за да не я открие полицията

Над 10 000 лв. е била месечната заплата в нелегалната фабрика за производство на цигари в Луковит.Там не са работили местни хора, а специалисти и оператори с познания в областта на монтажа и настройката на автомати и поточни линии, съобщи“24 часа”.
Информацията не бе отречена от главния секретар на МВР Георги Костов.За да не бъде открита, фабриката е местена от едно място на друго, където се намирали подходящи помещения. Това се правело, за да не се предизвикват съмнения и излишни въпроси. Автономното захранване на машините с генератор не изисквало присъединяване към електромрежата.
Собственик на складовете на бившите “Зърнени храни”-Луковит, където се е извършвало нелегалното производство, е “БОВА-комерс” ЕООД. Дружеството е еднолично притежание на Борислав Цанев Великов и е регистрирано в Русе. В неговия капитал като непарична вноска са описани два от големите складове на обща стойност 156 500 лв. според справка в Търговския регистър.
През 2014 г. в дружеството са работили само двама. Върху капитала на дружеството са наложени 6 запора за суми за над половин милион от наши банки, както и към свързаното дружество “Агро-1”. Предприятието “БОВА-комерс” като съвкупност е заложено за 540 000 лв. на “Транс агро” – друга фирма на същия Великов и на същия адрес в Русе.

Коментари