Започна делото срещу Филип от Лесидрен


Окръжният съд в Ловеч даде ход на делото срещу шофьора, предизвикал катастрофата крой село Лесидрен, при която загинаха шестнайсетгодишните Велислава Цанкова от Троян и Марино Цветанов от Лесидрен, а петнайсетгодишната Петя Божкова пострада със средна телесна повреда. 

Инцидентът стана на 11 август миналата година. 28-годишният Филип Михайлов блъсна с автомобила си група деца на пътя край Лесидрен. 
Той е обвинен за това, че е нарушил правилата за движение по пътищата, като е карал с превишена скорост от 122 км./ч. и по непредпазливост е причинил смъртта на на повече от едно лице, както и телесна повреда на друго. Преди да влезе в съдебната зала, пред журналисти, Михайлов отказа да коментира инцидента, както и това, дали е виновен. Защитата му поиска отлагане на делото заради процесуални нарушения и връщането му в досъдебно производство, както и отвод на прокурора по делото Валентин Вълков. 
Адвокат Румен Константинов, който се явява като частен обвинител от страна на родителите на едно от починалите деца подкрепи искането за отлагане на делото. Според него става въпрос за особено тежък случай, но това не е посочено в обвинителния акт. Съдът не уважи искането им и даде ход на делото. Пред съдебната зала се събраха десетки съученици и приятели на загиналите при инцидента деца. Те настояват за справедлива присъда за Филип Михайлов. След изчитане на обвинителния акт заседанието продължава с разпити на свидетелите и вещите лица.

Коментари