ИЗВЪНРЕДНО - Втора аутопсия на 18-годишния Тодор..

https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=6539738862301256107#editor/target=post;postID=4906561963607336579
сн.НОВА ТЕЛЕВИЗИЯ
От свои източници "По света и у нас" е научил,
че по разпореждане на главния прокурор във Враца по спешност е изпратен екип от следователи на НСС. Заедно с най-новата мобилна техника за разследвания, с която следствието разполага.


Сотир Цацаров е разпоредил още към Враца заедно със следователи да пътуват съдебни медици от Военномедицинска академия, които по разпореждане на прокуратурата ще направят втора аутопсия на 18-годишния Тодор. След като станат ясни резултатите от нея, прокуратурата ще прецизира обвиненията, повдигнати на братята Иван и Десислав Дамянови.
Според източници на "По света и у нас" от първата аутопсия има данни, че в белите дробове на Тодор е имало храна. Мнението на експерти е, че това може да се случи след силен удар в корема, който предизвиква връщане на храна към хранопровода и оттам попадането й в белите дробове, което води до задушаване. Медици твърдят, че това не може да се счита за лека телесна порведа. Очаквайте подробности в емисията "По света и у нас " в 16 часа.
БНТ

 А БТВ   в сайта си :

18-годишният Тодор Йорданов е починал от храна, която е попаднала в белия дроб, а не защото си е глътнал езика. Това сочат резултатите от аутопсията, научи bTV от свои източници.
Момчето загина във вторник по обед, след като беше бит от двама братя в центъра на Враца.
Прокуратурата повдигна обвинения на двамата биячи - 32-годишният Иван Дамянов и 36-годишният Десислав Дамянов. Но обвинението е за причиняване на смърт по непредпазливост в следствие на лека телесна повреда.
Междувременно от спешна помощ във Враца изпратиха доклад до Министерството на здравеопазването, в който се твърди, че линейката е пристигнала на мястото на инцидента 5 минути, след като сигналът е бил подаден.
В документа се уточнява, че повикванията на 112 за област Враца се приемат в Монтана. В спешния център във Враца сигналът за случилото се е получен в 13 часа, а 13.05 часа медицинският екип вече е бил на мястото на инцидента, пише в доклада на директора на врачанския спешен център д-р Галина Лещарска.
Уточнява се още, че лекарският екип трудно е достигнал до момчето заради струпалите се хора. Тодоре е намерен с разширени зеници, неефективна сърдечна дейност и без дишане. Поставена му е една ампула адреналин през интубационна тръба и атропин 1 ампула. 13.16 часа пристига в болница и е предаден на спешно приемно отделение, където е починал.
Лекарят, който е оказал първа помощ на момчето, е открил храна в устатата му. „Съмнява се за аспирация. Интубацията е предхождана от почистване на устна кухина и мощна аспирация”, пише още д-р Лещарска.
Тя уточнява, че лекарят, поел случая, работи в спешния център от 10 години, има много опит и е „изключително отговорен”.

Кметът на Враца Калин Каменов  заяви по повод поредното насилие във Враца



"Вчерашният ден беше един от поредните тъжни и срамни дни за нашия град. Това за съжаление е ежедневие във Враца. И за съжаление по такъв начин се решават проблемите"."Не смятам, че 15 човека, които вчера са гледали този инцидент, е трябвало да реагират така пасивно. Защото пасивният човек е уязвим човек. Ако продължаваме да сме пасивни и смятаме, че това не е наш проблем, утре може да пострадат и нашите деца. Нека не сме активни само във Фейсбук, а да сме активни навън", заяви още градоначалникът.  
https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=6539738862301256107#editor/target=post;postID=4906561963607336579
сн.НОВА ТЕЛЕВИЗИЯ

Още каза : 
"Рекетират ме местни велможи. Собственикът на местен сайт - Даниел Бузов ме заплаши, че трябва да плащам данък "Спокойствие", за да не бъда съсипан", каза Калин Каменов и допълни, че хората от Враца трябва да дадат пример - да не са безучастни е пасивни и да дадат отпор на агресията.
 
https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=6539738862301256107#editor/target=post;postID=4906561963607336579
сн.НОВА ТЕЛЕВИЗИЯ
А брата на пребитото до смърт момче с тъга си споделя пред Нова  телевизия

"Когато бяха убийствата на предишните две момчета, с брат ми гледахме репортажите по телевизията. Но никога не съм предполагал, че това ще дойде и при нас. Повярвайте ми, в България няма правосъдие и всичко се оправя с пари", От снимките и разказите на свидетелите смятам, че Тодор е бил убит. Тези хора са го били с такава жестокост, че не са му оставили никакъв шанс. Удряли са го, за да го убият. Толкова много доказателства, толкова много свидетели... Искам прокуратурата да си свърши работата. Аз няма да оставя нещата така. Можели са да ударят шамар на брат ми, но да го бият до убиване... Пълен абсурд е, че линейката е дошла за 15 минути! Дошла е за 30 минути. Това може да се провери", заяви още Ивайло.
Малко повече за вчерашните събития

Убитият от двама братя Тодор Йорданов е учил в местното училище СОУ" Васил Кънчов" - Враца. През свободното си време е тренирал таекуондо, като мечтата му била сериозно да се занимава с бойния спорт, съобщава Фронт бг
Близки приятели до момчето споделят, че е бил добър човек, който не би навредил на никого. Не бил сприхав характер - даже напротив. 
Тодор е трябвало да бъде абитуриент тази година. 

В спорта се справял отлично. Негови близки разказват, че ходел на много състезания, като печелил всички първи места. 

Приятелите му разказват, че искат най-много справедливост и нападателите да си получат заслуженото!

Напомняме, че инцидентът се разигра в центъра на Враца пред ужасените погледи на очевидци. Там двамата братя - Иван П. на 32 години и 36-годишният Десислав П. с прякор Поничката го пребили до смърт.

В предаването "Часът на Милен Цветков" негов приятел обясни, че смъртта е настъпила вследствие на глътване на езика и задушаване.

С Тодор била и приятелката му Грета, която изпаднала в шок.

В хода на предприетите заградителни действия, в района на инцидента, е задържан по-малкият брат, а другият е успял да избяга и е обявен за издирване, съобщават от пресцентъра на МВР. 

Малко по-късно 36-годишният Десислав П. е отишъл сам в районното полицейско управление, придружен от адвокат, уточниха от вътрешното ведомство.

По данни на полицията - мъжът е регистриран за кражби и шофиране след употреба на алкохол. 

по материали на  http://novatv.bg/ и  http://www.blitz.bg/ 


БЕЗ КОМЕНТАР: Жестокост, агресия. И все млади хора. И онзи ден и вчера..
Накъде вървим с този начин на живот? Отговорът е май във времето, което живеем





Коментари