"Музикална разходка" в ОДЗ "Мир" Троян

   
Магдалена
Днес при препълнена  стая от деца в ОДЗ" МИР' Троян   с невероятен успех бе представен  музикално-образователният концерт

„Музикална разходка" на класа  по  тромпет на Бойко Ковачев и на младата акордеонистка от класа на Надежда Бурева при Детска Музикална Школа към НЧ"Наука-1870" Троян . Децата-солисти бяха посрещнати с огромен интерес и топли чувства. Предизвикаха бурните овации и възхищение на цялата детска  аудитория. Бойко Ковачев  разказа за тромпета, а Влади, Марк, Янислав, Християн  и Тони  демонстрираха какви прекрасни мелодии може да се извлекат от този толкова древен инструмент. А единствената дама от гостите изсвири на акордеона "Народна песен " и "Гайда". Децата от градината с интерес  я слушаха  а някои даже и танцуваха на място. Янислав се чувстваше най- горд, защото той е възпитаник на градината и го раздаваше като домакин . Той е само на 4  години, Но свири на  тромпета като голям. При него има и малко музикантски ген...
Марк /вдясно/ и Янислав/вляво/
Тази разходка в чудния свят на музиката се провежда вече втори път. През юни миналата година съвсем спонтанно батковците тромпетисти демонстрираха своите умения и в ЦДГ "Здравец"
 ОДЗ Мир има много богата база и благодарение на нея се предлагат различни форми на допълнителна дейност с децата- пиано, английски, руски, карате, футбол. От нея излизат бъдещи творчески личности, спортисти.
През месец февруари "Музикалната разходка " ще продължи из Троянските детски градини и с народни песни и обичаи. Момичетата от Група за народни обичаи и песни с преподавател Руслана Попсавова ще представят фолклорните области..
Да пожелаем успех на инициаторите на това ново за Троян начинание - Таня Генова, Надежда Бурева, Бойко Ковачев и ръководствата на детските градини и читалище "Наука-1870".

Влади

Янислав и Марк



Тони

Християн







Коментари