Благодарение на Сдружение "За децата на Троян" троянчяни откриха ключът към постигането и запазването на здравословния баланс за нашия организъм

Тази вечер (22.01.2016г.) в салона на Общината се проведе лекция на тема "Шуслеровите соли - как да ги използваме у дома".
Лектор беше Мартин Минчев, представител на Алпен фарма България. Събитието се проведе по инициатива на майките от Сдружение "За децата на Троян". Лекцията започна с кратък филм, който представя Шуслеровите соли и продължи с по-подробното им предназначение във всеки дом. 
„Общото здраве се определя от здравето на клетките. 12-те минерални соли на д-р Шуслер са ключът към постигането и запазването на здравословния баланс за нашия организъм. Физическият и психически баланс в човешкия организъм е най-важното условие за неговото здраве. Когато този баланс бъде разрушен, човекът започва да боледува. Немският лекар д-р Вилхелм Хенрих Шуслер открива, че тялото боледува, когато е нарушен метаболизмът на клетъчно ниво. Той се определя от индивидуалното равновесие на 12 минерални соли, отговорни за функциите на живите клетки. Минералните соли трябва да достигнат директно до засегнатите от болестта клетки, за да настъпи подобрение.
Откритията на д-р шуслер са в основата на терапевтичния му метод, който възниква през втората половина на 19 век. Д-р Шуслер нарича своята тарапия „съкратена”, защото успява да лекува безброй заболявания само с 12 минерални соли, които по принцип са част от човешкото тяло. Д-р Шуслер нарича този революционен метод биохимия - химията на живота. Всяка от солите може да има балансиращ ефект при нарушените функции на организма и стимулира, и регулира процесите в тялото. 12-те соли помагат най-вече тогава, когато са съчетани с редовна гимнастика, подходящ режим на хранене и максимално възползване от качествата на чистата питейна вода.”

Лекцията се придържаше към заболявания на деца специално в зимния сезон, но ораторът отговори и на всички други въпроси. Присъстваха над 40 -т  човека, 15 от които си тръгнаха с подаръци от Алпен Фарма България, изтеглени на случаен принцип чрез томбола. На събитието желаещите имаха възможността да си закупят и книгата „Шуслерови соли за деца” от Графиня Ангелика Волфскийл фон Райхенберг, в която много подробно са описани 12-те соли и всяка детска болест, която лекуват те. 

Сдружение „За децата на Троян” споделиха:
„Лекцията е напълно безплатна! Имаме предвид, че освен за слушателите, тя беше безплатна и за сдружението. Оказа се, че щом човек има желание да бъде информиран е нужно само да попита. За нас беше удоволствие да бъдем проводника на тази важна информация, която, сме убедени, ще ни спести много антибиотици и силни препарати в лечението на децата ни. Надяваме се това да е само началото на подобна практика за нас! Благодарим на всички, които успяха да отделят 1 час, за да изслушат лекцията!”















  





Коментари