Група "Грамофон" ще гостува в Орешак

Уважаеми гости и приятели на курортно селище Орешак,
очаквайте майсторите  на руската песен, циганските романси и песни от любими руски филми!
Група "Грамофон" ще направи руска вечер в механа "Чардака" Орешак на 11.03.2016г.

За резервации мобилен телефон: 0888750250
"Грамофон" са трима казанлъчани - Георги, Христо и Петьо. Заедно са от 2000 година и изпълняват руски песни. И тримата всъщност нямат музикално образование. Любовта към руската музика ги събира през 2000 г. и оттогава до днес са неразделни. 
Те са актьори и приятели от детството. На актьорство започват да се учат в казанлъшкия театър и имат голям принос за неговото развитие и съществуване през годините. На сцената и в живота, още преди да се сформират като "Грамофон", те са се събирали да пеят любимите си руски песни, но никога не са си помисляли и мечтали да бъдат музикална група.



Освен с групата, единият от тях - Ицо, се занимава и с писане на песни за куклени театри, като един от последните му проекти е и правенето на песен за единствения безбюджетен игрален филм в България, заснет в Казанлък - "Трябва да съм луда". Покрай всичко останало успяват да намерят време и за филантропия, в най-чистия и искрен вид. Те правят благотворителни концерти за хора, които се нуждаят от помощ, и най-вече за онкоболни деца и деца, лишени от родителски грижи или нуждаещи се от скъпоструващо лечение. Вярват, че децата са бъдещето и тези, които ще ни съхранят като хора.
"Попитахме ги и дали са мислили върху евентуалното заснемане на видеоклипове, но според тях моментът да го направят ще си дойде от само себе си. Вярват, че това е един вид излишно комерсиализиране и предпочитат да си правят реклама чрез своята работа, а не безкрайни радио- и тв ротации.
Нещо, с което особено се гордеят, е, че освен че изпълняват стари шлагери, те намират място в своите програми и за популяризиране на актуалните руски хитове. Те изпълняват песни на "Любе" и смятат, че са допринесли много за многохилядната аудитория на бандата при гостуването и в Каварна.
А защо точно руска музика? Музикантите обясняват, че това е музиката, с която са отраснали, музиката на тяхната младост и недоумяват тоталното и отричане и асоциирането и със времената на социализма. Още повече че и обичайната им публика не е само от това поколение, а предимно от млади хора, търсещи по-различно, некомерсиално звучене. Интерес към изпълненията им не липсва и местата в клубовете, където пеят, свършват бързо."
изт: ТРУД

    За резервации мобилен телефон: 0888750250

Коментари