Нещо невероятно, нещо чудесно!

https://draft.blogger.com/blogger.g?blogID=6539738862301256107#editor/target=post;postID=6726425512162868556
Винаги ме е радвало как младите  възраждат традициите. И затова си позволявам да цитирам Има и видео от хорото. Полюбувайте се..

"Учениците от СОУ „Васил Левски“ възродиха една много стара, една почти „прастара“ традиция.Сградата на училището е построена в местността Кръстът, където много отдавна са се правели градските хора. Тук троянци са се събирали на всеки празник и изобщо на всеки светъл ден (всяка неделя – също) и са играели хорà. Но времето минавало, издигнали се сградите на гимназията, след това и на Механото. До днес буквално мислехме, че хорото е останало някъде в далечното минало.
И ето че на 13 януари в голямото междучасие дворът се огласи от звуците на български хора. Една чудесна инициатива на Ученическия съвет – и не само се чу музиката, ами и се извиха хора.
Смятаме, че тази стара/нова традиция, част от тържествата, посветени на 100-годишнината на училището, ще хареса на всеки троянец и стане част от делниците и празниците на града."
И ето че на 13 януари в голямото междучасие дворът се огласи от звуците на български хора. Една чудесна инициатива на Ученическия съвет – и не само се чу музиката, ами и се извиха хора. Смятаме, че тази стара/нова традиция, част от тържествата, посветени на 100-годишнината на училището, ще хареса на всеки троянец и стане част от делниците и празниците на града."


Коментари