Григор Димитров и Троицки ще се срещнат за втори път през този сезон на финал

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за финала на турнира в Сидни. Димитров прекърши Жил Мюлер с 6:2, 7:6/4/ в полуфиналния мач и така ще се бори за трофея. Това е седми финал в кариерата на 24-годишния тенисист.

Срещата предложи много зрелищни моменти на зрителите, като не липсваха и атрактивни отигравания българина. Двубоят бе няколко пъти прекъсван, заради силния дъжд – веднъж в самото начало на мача за около час, след това още веднъж и малко преди края за няколко минути. Това обаче не разсея по никакъв начин хасковлията, който безкомпромисно подчини опонента си.
В опит да спечели пета титла в кариерата си и първа от 2014 г. българският тенисист ще срещне миналогодишния шампион Виктор Троицки, който победи Теймураз Габашивли от Русия с 3:6, 6:4, 6:4. 
Димитров и Троицки ще се срещнат за втори път през този сезон, след като миналата седмица играха в осминафиналите на турнира в Бризбейн.

Българинът спечели с 5:7, 7:6, 6:2, за да запише втори успех от два мача със сърбина, който заема 22-ото място в ранглистата. 

Финалът на турнира е в събота, а програмата ще бъде обявена по-късно днес. 
по материали на GONG.bg и ДНЕВНИК

Коментари