Нека синът ни бъде последното убито дете

Това казаха през сълзи родителите на Тодор пред Нова Телевизия. http://vbox7.com/play:32e60bc966
Чуйте ги...Те. искат детето им да е последното убито дете. И ще се борят..
"Какво е един баща да затвори очите"....Дано няма повече  такива трагедии...Да си припомним убитите деца - Велислава и Марино при автомобилна гонка в Лесидрен.  Няма 6 месеца от тяхната смърт.
Защо толкова почернени  родители?
Боже, защо е тази мъка ! Защо толкова деца няма да пораснат никога!?Защо мълчим?Защо толкова хора гледаха и снимаха как пребиват едно дете..?
На тези въпроси няма кой да отговори!..Затова и тази вечер във Враца се проведе протестно шествие, организирано от съучениците на починалия дванайсетокласник Тодор Йорданов. Въпреки повдигнатото по-тежко обвинение за предумишлено убийство по хулигански подбуди на двамата братя, разследвани за смъртта на 18-годишния младеж, проявата събра стотици врачани.
Шествиетое организирано във "Фейсбук“ под надслов "Да спасим бъдещето на България“. Около 1000 души преминаха по централната пешеходна улица във Враца със запалени свещи в ръце. Шествието спря на мястото на трагичния инцидент, където съучениците на Тодор поднесоха 50 бели рози. Те са избрали именно това цвете като символ на изгубената невинност на 18-годишния Тодор. Проявата беше подкрепена и от по-възрастни врачани. Някои от тях споделиха пред “Хоризонт”, че децата на България трябва да бъдат запазени. На площад “Христо Ботев“ и на място на жестокия побой, довел до смъртта на момчето, множеството почете паметта му с минута мълчание, на колене.
Протест “Солидарни с приятелите на Тодор от Враца“ събра около 50 души пред Съдебната палата в София. Чрез проявата си хората изразяват гражданската си позиция и възмущение срещу агресията и неспособността съдът и институциите да защитават обществения интерес.

    Боже, защо е тази мъка ! Защо толкова деца няма да пораснат никога!?

  

Коментари