Бисери от Фейсбук молби за ваканция

Днес в 544 училища в страната е преустановен учебният процес, съобщиха от пресцентъра на министерството на образованието.
Във връзка с това кметове на Общини са получили на лична Фейсбук доста молби за ваканция.
Прочетете какво са написали кметовете на Бургас и Троян на личните  си страници в най- голямата социална мрежа. Публикуваме  ги с тяхно разрешение. За жалост обаче се сблъскаваме с проблема, че нашите деца са на ВИЕ с граматиката и правописа. Но съм убедена , че знаят всички попфолк певци, и техни песни и ред други неща. Но да се посмеем малко..


Донка Михайлова  - кмет на град Троян
"Получавам десетки лични съобщения във Фейсбук с молба за ваканция. С много симпатия и обич към отраканите млади троянци, които също като нас на тяхната възраст искат ваканция, Ви предлагам част кореспонденцията си:„И честит имен ден със закаснение знам вие сте наи добрата кметица в град Троян през последните години умолявам ви ??Може ли отговорПоложението е тежкоУмолявам ви 2 ден ако трябва утрежете от срочната неискам да сам боленЗа доброто на град Троян маиками е на същото мнениеОтговорете ми ако може“Ето и един мой отговор:Скъпа ……... Очевидно не трябва да пропускаш училище. Имаш много проблеми с правописа.'

Кметът на Бургас Димитър Николов 


Благодаря на всичките 258 бургаски ученици от горните класове, които днес почти блокираха фейсбука ми с лични съобщения и искане за обявяване на дървена ваканция. Не мога да изчета всичко, защото нищо друго не трябва да работя. Но пък се натъкнах на изключително изобретателни попадения: съобщения в умолителна стихотворна форма, десетки уникални снимки с ушанки, уши, ледени висулки, пингвини, фризери, бели мечки, шушони, снежни лавини и човеци.
Благодаря за милите обръщения - Миташки, брат, скъпи чичо - имаш ли сърце, Митак, човек, началник, адаш, Бург, чичо кмет и т.н. smile emoticon. И въпреки че съм впечатлен от вашата организация, няма как, разберете. Говорих с Инспектората, с РИОКОЗ, с част от директорите - няма как. Освен това ми писаха и родители, които са против. Пътищата са достъпни, замерванията в училищата показват температури в нормите. Разбирам, че в края на срока сте залети от контролни. Студено е, но трябва да ходите на училище. Вярвам във вас. Благодаря, че ме разсмяхте с изобретателност. Поздрави: Чичо Кмет
Убедени сме , че  още много кметове са получили такива искрени молби..Ще ги публикувам веднага.. 

по материали на 
http://www.dnevnik.bg/

Коментари