За първи път Община Ловеч отбелязва толкова тържествено Деня на родилната помощ и отдава почит и благодарност към тази трудна и важна професия


Това стана снощи на тържествен концерт в Ловчанското читалище. „Позволете ми да изкажа своята благодарност и признателност към труда Ви, който е свързан с тази най-човешка радост! Чудото сред чудесата на живота! Да ви поздравя, че въпреки трудните условия, в които работите, правите така, че те да не се усещат! Искам да ви пожелая здраве, сили, растящо удовлетворение от Вашата професия. За Вас това е житейски избор, а за много, сигурна съм, това е и призвание. Бъдете все така неуморни и всеотдайни, когато дарявате най-голямата радост в едно семейство. Честит празник!“
С тези думи Корнелия Маринова се обърна към медицинските служители, които бяха изпълнили залата.
За първи път Община Ловеч отбелязва толкова тържествено Деня на родилната помощ и отдава почит и благодарност към тази трудна и важна професия. От името АГ- отделението благодари д-р Стефан Чичев, а от Неонатологичното отделение – д-р Петя Станчева.
Община Ловеч беше приготвили някои изненади за „Последното бебе на 2015 година“ и за „Първото бебе на 2016 година“. Кметът на Общината връчи на майките съответните сертификати, които удостоверяват тържествените факти. Става дума за малките мъже Валентин Мариянов Нанков и Евелин Иванов Иванов.  Техните майки Невяна Горанова и Ана Альошова получиха по чифт обувчици, за да направят с тях малчугатите  първи си стъпки в живота, както и по един детски шезлонг. Развълнуваните родители благодариха със сълзи на очи и топли думи за вниманието и грижите.
В празничния концерт взеха участие вокална група “Пееща дъга”, китарен оркестър “Ритъм”, както и много възпитаници на детска музикална школа при Ловчанско читалище “Наука – 1870 г.” Водещ на програмата бе Юлиана Близнакова.

http://lovechnews.eu/

Коментари