Тежка остава обстановката в страната - има затворени пътища, хиляди са без ток

Силен северен вятър, виелици и навявания, придружени със слаб сняг има в цялата страна, а за 11 области в Източна България е обявен жълт код. Десетки населени места остават без ток и достъп.

Остава усложнена обстановката в областите Велико Търново, Русе и Силистра. Бедствено положение е обявено в общините Сливо поле, Две могили. Частичните бедствени положения в община Хасково, община Тополовград остават в сила, обобщава БНР. Отменено е частичното бедствено положение в Девин, Рудозем и Доспат.

Кои са ЗАТВОРЕНИТЕ  ПЪТИЩА?

С изключение на пътя Белово-Юндола, всички останали пътища в Пазарджишка област са проходими. От полицията предупреждават за заледени участъци в родопската част на региона, съобщи  още БНР.

Проходим е пътят за Синеморец, след като бе залят от река Велека снощи. Движението на товарните автомобили бе възстановено. Ахтопол - Резово е затворен за движение на моторни превозни средства, защото река Велека е излязла от коритото си и е заляла пътя, съобщиха преди минути от Областна управа - Бургас. Поради наводнение е затворена и едната пътна лента между Ахелой и Поморие.

В Силистренско, заради влошената зимна обстановка, не се движат автобуси. Забранено е движението на товарни автомобили над 12 тона. Затворен е пътят от Силистра за Добрич, както и пътищата от Дулово за Шумен и от Старо селоза Кубрат. Затруднено е движението на влаковете. Забранено е движението и по пътищата Кубрат - Русе, по цялата линияИсперих - Силистра. Според информация от по-рано през деня влакът от Силистра за Самуил е закъсал около гара Алфатар. Снощи не е имало влак за София. Временно е ограничено движението по пътя Варна-Добрич за почистване на снега.

БНР-обедната емисия..

Коментари