Надежда за всички

 Статията е собственост на "Троян - днес и утре"
 " Ако можех да имам едно
магазинче със две полички ,
бих продавал ... познайте какво ?
- Надежда ! Надежда за всички . "




Daniela Kaneva
Даниела Кънева
Това е Даниела Кънева от Троян. Тя не се нуждае от представяне. Сигурно си спомняте предаването "Предай нататък" миналата година. За момичето , което искаше да лети и полетя Благодарение на Дани. 

Тогава този жест трогна много хора от цяла България
И сега  тази всеотдаваща добро   жена прочела във Фейсбук за една инициатива започнала на 26 октомври в София - 
 Надежда за всички
"Бъди човек 2015"" Подари коледна вечеря на човек в нужда !."
1. КАКВО?     
Организира се ден, в който да се ПОДАРИ топла и вкусна вечеря или просто от сърце да се напазаруват и подарят най-необходимите продути за един човек в нужда.
2. КОГА?
21 декември 2015 – само няколко дни преди Коледа. Когато всички трябва да покажат добрина, да се организира една масова приятна изненада.
3. КАК СЕ ПРОЦЕДИРА?
1.Според проведените анкети и мнения 70% от участващите в инициативата познават бедни пенсионери, на които биха искали да помогнат. Поговорете с тях, вижте от какво имат нужда. Напазрувайте им най-необходмото като пакет храна ( например брашно, олио, захар, консерви, пиле, леща, боб и др. ), добавете при възможност една топла вечеря . Направете вашата изненада на 21.12 – посетете ги в дома им, занесете им даровете, поговорете с тях. Според 60% от анкеттираните възрастни хора, най-приятната им изненада би била някой да ги попита „ как са? „ . Някой да посвети минутка внимание на възрастен човек!– Не познавате? Пишете в групата на събитието от вашия град/село. Или в най-лошия случай- имате цял месец да намерите. Просто се огледайте пред супермаркета или пощата.
 
началото ...
от ляво на дясно-майката, Донка, Даниела
 И така направила. Огледала се, ослушала се, поразпитала и намерила хора , които имат нужда точно от това. На 9-ти декември/ сряда/ тя ми се обади и тръгнахме за с.Балканец. Да потърсим Донка и майка й, които са в затруднено финансово положение. Къщата е на много красиво място. Хубав двор. Комина пушеше. С нас беше жената - 
тяхна близка , която ни насочи. Викна я 
 и тя   се показа. В първият момент ни погледна недоверчиво , но Дани започна да говори за доброто, за инициативата . Вълнението бе голямо. Домакините  също се просълзиха от силата на казаното .
 Надежда за всички
провизиите дадени от сърце
Внесохме торбата с провизии, които Даниела беше купила и ги даде на Донка.Тя само повтаряше - " Това за нас ли е? Това за нас ли е?"
Нямаше как да не се просълзи. Защото две сърца бяха стоплени. Две сърца се разтуптяха 
Защото Коледа идва! Защото на Коледа стават чудеса! На Коледа не трябва да има тъжни и разплакани очи. На този светъл празник се събират семействата. От близо  и далеч пристигат дъщери, синове, внуци. Това е най- семейният празник!Но някои нямат щастието да преживеят тези моменти . 
 Надежда за всички
Щастливи..
И идеята беше тези две жени да бъдат ощастливени поне за малко. Да изживеят мига , че са специални. И това го направи троянката с балканско сърце Даниела Кънева, която си има максима  "Мечтай и не се отказвай от мечтите си"
И като се казва - "Предай нататък" . Защото на Коледа стават чудеса!

Ще завърша разказа си с едно мое любимо стихотворение в знак на благодарност към хората като Даниела. Защото ако всички са  като нея светът ще е малко  по-добър!


НАДЕЖДА
Ако можех да имам едно магазинче със две полички , бих продавал ... познайте какво ? - Надежда ! Надежда за всички .  
Купете ! С отстъпка за вас ! Всеки трябва надежда да има ! " 
И на всеки бих давал аз , колкото трябва за трима. 
А на тоз , който няма пари и само отвънка поглежда , бих му дал, без да плаща дори, всичката своя надежда. 
Джани Родари

Статията е собственост на ТРОЯН - ДНЕС и УТРЕ

бутони за социални мрежи






Коментари