Дядо Коледа пристигна в Троян с големия чувал чак от Лапландия с вертолет

Той дойде !!!     В Троян!!!


       Но не  не както обикновено с шейна, а с хеликоптер в България. Специално дойде в нашият град по покана сдружение"За децата на Троян". Със  събрани средства от Благотворителен базар.
Преди това те обявиха акция за събиране на вещи, дрехи, играчки..И като ги продадоха организираха Коледно парти за децата от Троян. За децата -  малки, големи и най - големи,  които написаха писмо до белобрадият старец. И ето, че ТОЙ ДОЙДЕ . 
   
Както винаги червендалестият дядо бе посрещнат  от много деца, които бяха дошли с родителите си в ресторант "България".  И сподели, че се е наложило да дойде с вертолет, защото в Лапландия е натрупало толкова много сняг, че не е успял да открие елените си, а не е искал да закъснява за срещата с малчуганите от балканският град.




Аниматори от Севлиево ,фризьори,
не оставиха за секунда децата
да скучаят
 В продължение на един час помощниците му занимаваха малчуганите. С много игри и веселие...и така ...


Дядо Коледа се  появи с голям чувал.



И започна раздаването на подаръците. Организаторите на събитието бяха направили много строга организация и нямаше хаос, нямаше  дете без подаръци. Всички се радваха и снимаха, снимаха. С майки,бащи ..
 Мамите от новоучреденото сдружение отново доказаха , че "сговорна дружина планина повдига". Парти-то беше подпомогнато от Община Троян. Кметът на града госпожа Михайлова днес благодари на момичетата . И призова децата с вдигнати ръчички да им благодарят. 
 А във Фейсбук тя сподели:
"Група интелигентни и чаровни млади майки в Троян ме заразиха с енергията и мотивацията си да работят за децата на Троян.Вече създадоха своето Сдружение „За децата на Троян”. Днес те организираха първото си много емоционално и вдъхновяващо събитие – коледно парти. Успех на сдружението!"
Имаше много сладки ,  направени собствено ръчно от ораганизаторките.  
Мандарини, банани, ябълки..Принцеси..Само да имаше кой да яде. А малчуганите от игри май не похапнаха..Но важното е, че както се казва в края на приказките -"три дена ядоха , пиха и се веселиха."
Благодарим затова чудно преживяване днес на
Петя Кръстева и компания. Да им пожелаем все така да са успешни в своите начинания.
За ТРОЯН - ДНЕС И УТРЕ  бе чест да бъде медията , която отразяваше събитията от началото и до днес.И се надяваме, че това няма да е последната  изява.А те обещаха-1ви -  март,8-ми март,Първа пролет...
БЛАГОДАРЯ ВИ!
По надолу ви цитирам дословно написаното от сдружение"ЗА децата на Троян'

Така дългоочакваното и мечтано тържество дойде... и свърши smile emoticon За нас, организаторите, беше голямо приключение и като за първи път, останахме доволни! Благодарим ви за всичко, защото без вашето присъствие това събитие нямаше да бъде реалност. Искаме да благодарим на магазин за детски играчки и стоки "Йори" - те предоставиха подаръците за нашите деца на достъпни цени, на Пламен Генков - за свежите и вкусни плодове. Благодарим и на р-т "България" за това, че въпреки многочислеността ни, приеха да бъдем техни гости и се съобразиха с всяко наше желание! Благодарим на аниматорите, за хубавия празник, на нашата водеща - Силвия Йовевска, на Руслана Попсавова - за постоянството в отразяването на всяка новина покрай нас и за снимките! Благодарим за уважението днес от страна на г-жа Донка Михайлова и г-ца Станислава Цукева! И отново, и отново благодарим на всички вас - за разбирането, за хубавите думи след празника, за усмивките, ведрото настроение и за прекрасните деца! Да... благодарим ви, че имате чудесни деца, че те живеят тук, сред нас и са част от нашето бъдеще! Надяваме се да сме им донесли радост и незабравими емоции! Тук е моментът да благодарим на момичетата от СХУПИ, които заедно с аниматорите, успяха да нарисуват огромна част от децата и на МобиПлит за красивия подарък, който направиха за прекрасните момиченца - прическа с плитка! Благодарим и на директорката на Детска ясла Троян - Красимира Петкова - за адекватната и бърза намеса! Искрено се надяваме да сме успели да споменем всички в благодарностите си, защото вие го заслужавате! Очакваме вашите предложения, съвети, услуги във всяко следващо наше начинание! Помнете - ние искаме да бъдем вашия глас пред институциите, обществото и държавата и с общи усилия ще направим България по-красиво място за живеене! Време е да спрем да се оплакваме и ако искаме нещо да се промени, просто да го направим самите ние! "Ако всеки помете пред собствената си порта, градът ще стане чист" - помнете това във всяка ваша идея и... реализирайте! Ние сме тук, за да си бъдем от полза едни на други! Да покажем на всички, че нещата се случват - с малко труд и повече сърце, всичко се нарежда в желаната посока! Бъдете здрави и мечтайте! Мечтите се сбъдват!
И ние ВИ Благодарим момичета!НА Коледа стават чудеса



Това бе прощъпулника за сдружението "За децата на Троян". Имаше над 150 деца..Но хаос нямаше, имаше много щастливи де...
Публикувахте от Новини от Троян, Тетевен и Априлци в 13 декември 2015 г.
бутони за споделяне