Българинът бил беден, а дали е така?




      Над 66,26 млн. лв. сме изхарчили да плащаме в магазини с дебитни и кредитни карти или сме изтеглили от банкоматите, за да пазаруваме по време на Черния петък.
Това сочат данните на Борика, информира „Монитор”. От общата сума над 19 милиона се падат на плащанията през ПОС терминали, а от банкомати са били изтеглени или преведени над 47,192 млн. лв. уточняват от картовия оператор.
Седмица по-рано, по-миналия петък, когато редица сайтове и магазини вече бяха обявили намаления общата сума по транзакциите през карти възлезе на 55,142 млн. лв., като почти 43 милиона от тях се падат на банкоматите.
От Visa - България съобщиха, че в Черния петък от България към чужбина са били направени плащания за около 1 млн. евро. Основната част от тях са към Италия, Великобритания, Германия, Франция, Испания и Австрия. От един от сайтовете за онлайн пазаруване еMag, съобщиха, че една четвърт от продажбите в „Черния петък” са били осъществени през мобилни устройства. Най-много са се купували телевизорите, мобилните телефони и таблетите. От Fashion days в четвъртък, петък и събота са отчели намаления за над 15,5 млн. лв.

по материали на  водещи медии

Коментари