Кметът издаде заповед за контрол на спортните бази на училища и детски градини в общината


Във връзка с осигуряване безопасността на децата, учениците и младежите при ползване на спортни обекти на територията на община Троян, Кметът на Общината издаде заповед за контрол на спортните обекти на територията на община Троян.

Събитията от изминалия месец отново повдигнаха въпросите за безопасността на децата при играта им на спорните бази на териториите на общините. На 4 декември 2015 г. г-жа Донка Михайлова издаде заповед, с която нарежда директорите на училища и детски градини и отговорниците за спортни бази на територията на общината да определят вътрешен ред за контрол, във връзка с осигуряване безопасността на спортните уреди и пособия в съответната институция. Съгласно издадената заповед всички отговорници ще определят длъжностни лица, които да контролират достъп до спортните обекти и съоръжения, да стопанисват и поддържат стабилното и здраво укрепване на използваните съоръжения, осъществяване контрол върху стабилното и здраво укрепване на използваните спортни съоръжения. Ще бъде въведен режим на наблюдение при ползване на физкултурни салони, спортни и фитнес зали.
„Нещастният инцидент с ученик от гр. Разлог още един път заостри вниманието на институциите към темата безопасност в ежедневието за нашите деца. Нелепи и трагични инциденти като този ни задължават да осъществяваме по-строг контрол“, каза кметът г-жа Михайлова.