Представители на Консултативен съвет по животновъдство за област Ловеч се срещнаха с Кмета на Община Троян


По искане на Консултативния съвет по животновъдство за област Ловеч, в края на годината се проведе среща с Кмета на Община Троян.
Йочко Йочев - председател на Консултативния съвет на областно ниво, Милан Гергански – заместник-председател и отговорник за региона и г-жа Василева - секретар на Консултативния съвет обсъдиха с г-жа Донка Михайлова основните въпроси, свързани с по-добрата комуникация и работа на животновъдите по места.
Първият въпрос, който кметът и представителите на консултативния съвет коментираха, бе свързан с възможността за създаване на online регистър на пасищата, мерите и ливадите, на територията на троянска община. Ръководството на съвета изрази удовлетворението си от експедитивната работа на звеното по „Земеделие“ към Община Троян по разпределение на пасища, мери и ливади през 2015 г., за обезпечаване нуждите на животновъдите.
Представителите на животновъдите приветстваха общинската инициатива „Фермерски пазар“. Те изразиха желанието си тя да се развива, да се запазят условията за включване в пазара и да не се допускат прекупвачи. Обсъдена бе възможността за съвместна работа при организирането на пазара.
Активната работа с консултативни съвети по животновъдство по места ще позволи идеите да идват от самите животновъди и обединените им искания да се чуват и реализират. Важно е очертаването и решаването на проблемите по места, тъй като за всеки регион те са различни. На 14 януари 2016 година предстои среща между представители на Общината, животновъди от района и представители на Консултативния съвет, на която ще бъдат обсъдени проблемите на животновъдите и взаимодействието им с Общината.


Станислава Цукева
„Връзки с обществеността“



Коментари