Чавдар Троян победи категорично като гост Дунав Русе

Чавдар Троян завърши годинат с рекорден резултат и разгромен успех с 50 точки разлика в Русе. В двубой от 9-ти кръг троянци победиха категорично като гост Дунав Русе със 123-73. Резултат, който не е постиган нито един път в А група този сезон.
Toй идва, след като тимът на Лъчезар Диков вече си осигури място в първата шестица на втория ешалон като втори отбор. В момента троянци са с актив от 8 успеха и само 1 поражение, а русенци нямат успех. До края на първия етап остава един кръг, който ще бъде на 10-и януари. В него Дунав приема Академик Варна в Русе, а троянци посрещат лидера ИУ, от който е единствената им загуба.
 Домакините от Русе започнаха двубоя със серия 4-0, но от там нататък Чавдар Троян пое контрола на терена и не остави шанс  на своя противник да отбележи. За цялата част троянци нанизаха цели 33 точки срещу само 6 за Дунав.  Така още след 10 минути гостите поведоха с 27 точки разлика. Домакините започнаха добре втория период със серия 9-0 и успяха да намалят изоставането си на 14 точки при 23-37. До края на полувремето обаче, Чавдар отново вдигна преднина и на почивката водеше с 22. След подновяване на играта гостите отново включиха на бързи обороти и нанизаха 37 точки на своя противник за една част, след която поведе с 41 след 30 минути игра. До края те увеличиха още повече и спечелиха с 50 точки разлика. Троянци отбелязаха цели 66 точки в подкошието срещу 28 на съперника.

Ценко Наков бе най-резултатен за разгромния успех на Чавдар Троян с 37 точки, 7 асистенци и 5 борби.  По 16 добавихаРадослав Кочев и Данаил Христов, а 15 отбеляза Тодор Колев. Денис Титов завърши с 10 точи. За Дунав Русе над всички с 27 точки бе Николай Титков, а по 10 отбелязаха Иван Алтънов, Даниел Ереев и Александър Иванов.
http://bgbasket.com/
бутони за споделяне