Проект на СОУ „Васил Левски“ Троян – с европейски сертификат за качество

       
роект на СОУ „Васил Левски“ Троян – с европейски сертификат за качество
Директорката на СОУ "ВАсил Левски" Троян
госпожа Русинова

и Мануела Радева 
Валоризационна конференция на програма „Еразъм+“ се състоя на 10.12.2015г. в Централния военен клуб в град София. Форумът е най-тържественото събитие за годината за Център за развитие на човешките ресурси, по време на което се прави обзор на осъществените през 2015 година дейности и постигнатите успехи по европейските програми за образование и обучение в България.


Госпожа Мануела Радева, изпълнителен директор на ЦРЧП, просветният министър проф. Тодор Танев и зам.-министърът на образованието Костадин Костадинов връчиха сертификати за качество на най- добрите 29 проекта от България, реализирани по международната програма „Еразъм+“.
Програмата „Еразъм+“ предоставя финансова подкрепа на институции, работещи в сферата на всички сектори на обучението с цел международно сътрудничество и размяна на добри практики за образование. Към момента по нея се е предоставила възможност на над 4 млн. младежи и 125 000 институции да работят в условията на международно сътрудничество.
роект на СОУ „Васил Левски“ Троян – с европейски сертификат за качество
Сертификата

Проектът „Обучение в чужбина“ на СОУ „Васил Левски“, гр. Троян спечели престижния европейски знак . Той е по Ключова дейност 1 на програма „Еразъм+“ в сектор „Училищно образование“.
Главната му цел е подобряване на качеството на обучението по чужд език и по общообразователен предмет на чужд език в училището.
Той се реализира през учебната 2014 - 2015г. чрез участие на 7 преподаватели от училището в индивидуални квалификационни курсове във Великобритания.
Най- значимият резултат от дейностите по проекта са новите знания, компетенции и умения на преподавателите в областта на чуждоезиковото обучение, в преподаването на предмет на чужд език и в използването на нови ИКТ в пряката им учебна работа.
Преподаването на английски език и на предмети на английски език в СОУ „Васил Левски“ придоби нови европейски измерения чрез прилагането на иновативни методи и техники в учебната дейност.
Това направи качеството на обучение по-високо, по-интересно за учениците, мотивира г
и да бъдат по- заинтересовани и активни в часовете и извън тях.
роект на СОУ „Васил Левски“ Троян – с европейски сертификат за качество
Госпожа Мануела Радева, изпълнителен директор на ЦРЧП, просветният министър проф. Тодор Танев и зам.-министърът на образованието Костадин Костадинов 

Чрез участието на учителите от СОУ „Васил Левски” в проекти по „Еразъм +“ се развиват професионалните и ключовите им компетентности, те получават възможност да опознаят други образователни системи и практики. Преподавателите повишават мотивацията си за професионално развитие и уменията за по- бърза адаптация към нови учебни ситуации, към прилагането на нови методи и подходи на преподаване.
Полученият сертификат за качество на проекта „Обучение в чужбина“ е поредното доказателство за успешното управление на европейски проекти в училището. Работата по тях има значителен принос за отварянето му към европейското пространство на образователни услуги и иновации и е свидетелство за инициативност и модерен облик във функционирането на СОУ „Васил Левски“. Това повишава рейтинга му, знак е за добро управление и благоприятства за хармоничното развитие на отношенията между училището, родителската общност и местната власт.

Цветлина Митева – координатор на проекта „Обучение в чужбина




Коментари