Донка Михайлова - „Най-големият майсторлък на местно ниво е в баланса между политиките"

       
Донка Михайова - „Най-големият майсторлък на местно ниво е в баланса между политиките"
Кметът на Троян Донка Михайлова днес по радио Хоризонт в предаването "Неделя 150" сподели ,„Община Троян получи най-голям брой гласове за кандидатурата на БСП за кмет от промените насам и вярвам, че това е резултат от политики.
Мястото на левите стандарти е в управленските програми“ .Още каза че  е успяла да намали безработицата от 7,5% на 6,15%, младежката безработица от 17% на 11%, а заетостта се е вдигнала с 30%.  
   А на  семинара в Боровец проведен от БСП тя още каза:
" Левите стандарти трябва да бъдат заложени в стратегическите документи, в целите на администрацията и в бюджетите на общините.  По нейните думи основна тема трябва да продължи да бъде социалният ангажимент на общините. Като пример тя посочи Търговище, където детските градини са напълно безплатни, а в Асеновград яслите са безплатни. „С особено внимание за нас ще бъде грижата за възрастните хора по домовете и грижата да талантливите деца“, каза още кметът на Троян.
„Общински болници трябва да бъдат закривани само там, където има реформа в спешната помощ и в доболничната помощ, която може да попълни дефицита“, коментира тя по повод темата за здравеопазването. Според нея всеки бюджет може да поеме грижата за дофинансиране на медицинските кабинети в училищата.
По темата за образованието Михайлова е на мнение, че най-сериозният проблем от закона е осмият клас в училищата. „Селските училища няма да могат да продължат да съществуват, въпреки дофинансиранията, които правим“, допълни тя.Донка Михайлова припомни и думи на Чърчил: „Нация да създаде просперитет чрез увеличаване на данъци е все едно човек, спъпил в кофа, да се повдигне сам за дръжката“. „Твърдо вярвам, че на призива за увеличаване на данъци и такси, можем да противостоим“, категорична е Донка Михайлова и посочи данъци, които са намалени в община Троян през миналия мандат."
цитата е от  https://frognews.bg
spodelime.com





Коментари