Арестувани са 33-ма митничара

На граничния пункт "Капитан Андреево" е разбита организирана престъпна група, уличена в получаването на подкупи. Арестувани са 33-ма митничари. Между тях е и началник-смяна. Това съобщи Даниела Попова, прокурор от Специализираната прокуратура, предаде БНР.

При обиска в домовете на задържаните са открити общо 100 хил. лева. Митничарите са вземали подкуп, за да пропускат непроверени превозни средства. Така наречената такса "спокойствие" за автомобили и камиони е била различна - от 5 до 300 евро. Границата бе затворена 6 часа заради провеждалата се мащабна акция, в която участваха 140 полицейски служители на ДАНС, ГДБОП, прокуратурата и следствието. Опашката от чакащи за обработване на ГКПП "Капитан Андреево" вече е дълга близо 12 километра, предаде Би Ти Ви, днес

Акцията се проведе на граничния пункт, както и на територията на Хасково, Свиленград, Любимец, Димитровград, Харманли и в погранични села.  границата беше затворена за близо шест часа.

Митничарите са заподозрени, че са вземали подкупи, за да пропускат непроверени превозни средства. Така наречената такса "спокойствие" за автомобили и камиони е варирала от 5 до 300 евро.

изт: БТВ, БНР и Дневник