Община Троян награди даровитите деца за 2015 г.

Община Троян награди даровитите деца за 2015 г.
В навечерието на коледните празници 34 троянски, талантливи деца с изявени дарби бяха наградени с еднократна финансова помощ.
Комисия към Община Троян разгледа постъпилите искания за предоставяне на специална закрила на деца с изявени дарби, като през настоящата година бяха одобрени 78 искания за отпускане на финансово подпомагане, общо в размер на 4730 лв. Сред наградените деца бяха таланти в сферата на спорта, математиката, музиката, изобразителното изкуството.

На 15 декември, в салона на Общината, бяха наградени общо 34 деца. За 2015 г. Комисията прие правила за своята работа и определи условията за предоставяне на наградата. Тя се отпуска за заето първо, второ или трето място на конкурс, олимпиада или състезание в сферата на науката, изкуството, професионалното образование и спорта. Връчването на еднократно финансово подпомагане на деца, класирани на областни, национални или международни изяви в областта на науката, изкуството и спорта се превърна в традиция за Община Троян и се случва за десета поредна година.
На церемонията по награждаването присъстваха кметът на Общината г-жа Михайлова, г-н Николай Тодоров - Председател на Общински съвет гр. Троян, г-жа Поля Димова - заместник кмет на Община Троян и г-жа Розалина Русенова – председател на постоянната комисия „Образование, спорт, култура и граждански организации“ към Общински съвет гр. Троян, които отправиха своите поздравления към децата.
„Едно от най-хубавите неща, с които е свързано това да бъдеш кмет на една община е, че имаш възможност да се срещнеш с най-талантливото бъдеще на Троян – това сте вие“, с тези думи г-жа Михайлова се обърна към събралите се деца и техните родители.
Община Троян награди даровитите деца за 2015 г.
Вяра Данчева, ученичка от СОУ „Св. Климент Охридски“, от своя страна изрази благодарността от името на всички ученици в залата, за отделените средства за даровити деца.
Г-жа Михайлова поздрави децата за спечелването на най-трудната битка – битката със себе си. „Знам колко много ви се е искало да бъдете с вашите приятели, да играете, да се забавлявате, да поспите, тогава, когато е трябвало да учите, да тренирате, да репетирате. Надявам се, че имате удовлетворението, че сте го правили. Много се радвам, че Община Троян, Общински съвет гр. Троян имат възможност да ви връчат вашите награди, които сте заслужили и искам да ви пожелая в навечерието на най-хубави празници да продължавате все така с упоритост, с амбиция, с много любов.“, пожела г-жа Михайлова.  
Община Троян награди даровитите деца за 2015 г
Станислава Цукева
„Връзки с обществеността“