Хосе Карерас ще бъде удостоен с отличието "Златен Век"

       На 3 декември в зала 1 на НДК ще се състои прощалния концерт на прочутия испански оперен певец Хосе Карерас. Той ще бъде удостоен  с най-престижното си отличие - „Златен век” - звезда с огърлие, съобщава пресцентърът на ведомството.

    Зам.-министъра Боил Банов ще връчи  най-високото отличие на Министерството . Великият тенор ще получи и почетна грамота за изключителните си творчески постижения и за големите си заслуги за развитието и популяризирането на културата и изкуството.
   Хосе Карерас  ще бъде приет от кмета на София Йорданка Фандъкова. Ще отдели време , за да разгледа столицата ни в компанията на българските си приятели. 
  По време  на концерта  сопраното от Болшой театър Анна Аглатова и оркестърът на Любка Биаджони „София Симфоникс”, съставен от първокласни български инструменталисти ще партнират на Карерас.  Диригент  ще е Давид Хименес. Ще звучат пиеси от Йохан Щраус, Джузепе Верди, Дмитрий Шостакович, Ерик Сати, Едвард Григ и други композитори.

     Маестрото обяви по рано тази година, "че се оттегля от активната кариера в музиката, за да се посвети на фондацията си за борба с левкемията" и че това ще е последното излизане на тенорът пред българската публика.  Затова интересът към концерта „A Life In Music” е изключително голям

Коментари