"В градините на любовта"


Творческа вечер на плевенската писателка Албена Декова се състоя в Народно читалище „Наука 1870“. Албена Декова е родена в Плевен на 21 октомври 1967 г. Завършила е „Журналистика“  в СУ „Климент Охридски“  и „Психология“ във ВТУ „Св.Св. Кирил и Методий“. Член е на Управителния съвет на Дружеството на плевенските писатели. Пише поезия, разкази, есета и рецензии.
Има три издадени книги до момента. Първата й стихосбирка се казва „Слънчевата книга“, последвана от  „Душа без къща“ . В началото на тази години излиза на български език съвместната й епистоларна книга с албанския писател от гръцки произход  Вангелис Зафиратис, която   предстои да бъде издадена и на албански език.
Произведения на плевенската писателка са преведени на английски, руски, гръцки, македонски и албански език. За бъдещите си планове Албена Декова споделя, че са в областта на прозата. Наскоро е написала и първият си разказ, с който участва в конкурса „Албена“ във Врабево, което е родното село на нейния дядо. Мечтае да напише и първият си роман, за който вече има сюжет, но преди това, в началото на следващата година очаква да излезе поредната й поетична книга „Градина на любовта“ – съчетание на любовна лирика с поетична проза.

Христина Петрова

Коментари