Среща – разговор с писателите Калин Терзийски (Кайо) и Михаил Вешим

На 5.11.2015 г. /четвъртък/ в 18:00 ч. Информационно-културният център в гр. Троян ще домакинства на среща-разговор с писателите Калин Терзийски (Кайо) и Михаил Георгиев Мишев – Вешим, по покана на нашия съгражданин г-н Венцислав Монев, с вход свободен.

Калин Терзийски - Кайо е роден на 22 март 1970 г. в София. Завършва медицина, специализира психиатрия. От 1996 до 2001 г. е лекар в психиатричната болница в Курило. По това време пише първите си стихотворения в сюрреалистичен стил - „Стихове на тъмно“. През 2000 г. напуска работата си на лекар и се отдава изцяло на писането. Пише за списанията “SAX”, “Егоист“, „Клуб М“, „Ева“, „Едно“. Работи като сценарист в телевизии и радиа.
Михаил Георгиев Мишев, известен като Михаил Вешим, е писател и сценарист. През 1982 г. завършва Софийския университет, специалност „Журналистика“ и от същата година работи във вестник „Стършел“, където от 2003 г. заема поста главен редактор. През 2002 г. негови разкази са включени в Антология на световния хумор, публикувана във Виетнам. През 2008 г., заедно със сатирика Васил Сотиров, получава Националната награда за цялостно творчество в областта на хумора и сатирата „Райко Алексиев“.
Заповядайте на една среща-разговор по актуални теми, които вълнуват обществото днес. Калин Терзийски – Кайо и Михаил Вешим ще ви очакват на 5.11.2015 г., от 18:00 ч. в Информационно-културен център в гр. Троян.

Станислава Цукева
„Връзки с обществеността“


Коментари