Инициативата „Пазете децата на пътя“ продължава с конкурс

пазете децата
Пазете децата
 По решение на Генералната асамблея на Организацията на обединените нации, всяка трета неделя на месец ноември се отбелязва Световният ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия.

За отбелязване на този ден Община Троян и Сдружение „Троян – 166“, с подкрепата на РУ „Полиция“ гр. Троян, обявяват конкурс сред учениците от училищата в общината за написване на сценарий за заснемане на видео, в рамките на 1 мин., на тема „Моето послание към…“. Нека хората да чуят вашите послания към шофьорите, децата, институциите, пешеходците,се казва в Пресъобщението на от Община Троян

Регламента е: Всички ученици от училища, разположени на територията на община Троян, може да изпращат своите предложения за сценарий от 15.11.2015 г. до 15.12.2015 г. на e-mail: tsukeva@troyan.. Жури (съставът на журито ще бъде обявено допълнително) ще избере най-креативното предложение и Община Троян и Сдружение „Троян – 166“, ще реализират заснемането му, в екип с учениците, които са го изпратили. Няма ограничения в броя на предложенията , както и в броя ученици, които работят в екип .
И точно сега е да си припомним колко жертва има от пътнотранспортни произшествия,между които и деца. Точно по този повод месец септември.2015 СОУ „Васил Левски“ гр. Троян, Гимназия за чужди езици „Екзарх Йосиф I” гр. Ловеч и Сдружение „Троян – 166“ стартираха съвместна инициатива „Пазете децата на пътя“, която Община Троян подкрепи .
И именно с тази цел организира този конкурс съвместно със Сдружение „Троян – 166“,РУ „Полиция“ гр. Троян.
Пазете децата
Весела Джамбазова с
наградата
Весела Джамбазова Биляна Ичева/приятелки на трагично загиналата Вили/ , нейните близки и много други съпричастни към случващото се по родните ни улици подеха инициативата "Пазете децата". В София имаше концерт посветен на тази кауза в която участваше и Радко Петков. Преди 2 дена пък Весела се върна от София с награда от 500 лв от конкурса   на ReporТeen - "Накажи възрастните с добър пример."
Пазете децата

Да си припомним със снимки - на нашата Фейсбук страница
.





Коментари