Скална маса се е сринала в района на Крушунските водопади- обновена

ОБНОВЕНА  Продължава и в момента акцията по издирване на затрупаните мъж и жена на Крушунските водопади Спасителите са успели да отместят единия от двата големи скални къса и в момента копаят във водата.

Елка БАръмова


И през нощта спасители ще издирват затрупаните съпрузи
42-годишната плевенчанка, която се спаси по чудо от свличането на скалната маса край Крушунските водопади, вече е в плевенската болница. Няма опасност за живота й. Това стана ясно от репортаж на Нова телевизия. Настанена е в Неврохирургията, има сериозни наранявания по прешлените й, но състоянието й е стабилно. Не е ясно кога ще бъде изписана.
Все още съществува вероятност другата плевенчанка и съпругът й, който е британец, да са оцелели в някоя пукнатина. В някои медии се появиха информации, че става дума за двойка чужди туристи, но объркването най-вероятно е станало заради това, че жената е с двойно гражданство.
На мястото на инцидента има екипи ОДМВР – Ловеч и "Пожарна безопасност“, които въпреки трудностите правят всичко възможно за откриване на затрупаното семейство. Спасителните операции ще продължат през цялата нощ, създадена е организация за подкрепления от други населени места.
http://www.pleven.utre.bg/
http://offnews.bg/ съобщи
"Скална маса се е сринала в района на Крушунските водопади и е затиснала двама английски туристи - мъж и жена, преди броени минути. 42-годишна българка, която също е била на мястото, е успяла да се измъкне от свличащата се скална маса. Женат е от Плевен, тя е настанена в болницата в Ловеч с травма на главата и шията, без опасност за живота.
Инцидентът е станал малко след 12 ч. Сигналът за него е бил подаден на тел. 112 в 12:12 ч.Срутили са се 20 метра скална маса. Срутването е точно върху пътеката, която изкачва поредицата от водопади. На мястото е имало и други туристи, които са успели да се спасят.Екипи на Гражданска защита разчистват скалите, за да достигнат до затрупаните. Към 15 ч. на мястото на инцидента пристигна и екип на планинските спасители. Към момента няма данни какво е състоянието им и дали са оцелели под камъните. Целият район на водопадите е ограден от полиция и в момента нямаме достъп до мястото, разказа пред OFFNews главният редактор на ловешкия сайт LovechToday.eu Павлин Иванов, който пристигна в Крушуна часа и половина след инцидента.По думите на спасителите, срутването е голямо. Станало е малко над Малкия водопад, а камъните са точно на пътеката, разказа Павлин Иванов."На паркинга под водопадите има линейка, и пожарна кола, бус на полицията докара още хора, които да се включат в спасителната акция."
Това съобщи: http://offnews.bg/

Коментари