Криминална Хроника за 10.03.2016

http://ruslanapopsavova.blogspot.bg/
ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН
10.03.2016

Информационен бюлетин

В РУ Ловеч е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител, който вчера около 13.45ч. зад подлеза на гара Ловеч е нападнал и отнел от 70-годишен мъж от с.Радювене портмоне със сумата от 87 лева и лични документи.

В РУ Угърчин е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител, който на 08 срещу 09 март е проникнал в заграден пчелин в землището на с.Драгана и е отнел 13 пчелни кошера със съдържащите се в тях пчелни семейства.

На 09.03.2016г. полицаи от РУ Угърчин са установили и задържали криминално проявения К.М.-60 годишен от гр.Угърчин, който е отнел от дома на своя 81-годишна съгражданка сумата от 180 лв. Част от парите са открити, иззети и върнати на потърпевшата, а случая е докладван на Районна прокуратура-Ловеч.  

          
На 9 март в гр.Ловеч, в хода на станалата вече традиционна акция на «Пътна полиция» за неправилно паркиране са проверени 6 МПС и 7 лица. Констатирани са общо 5 нарушения, за които са съставени 2 акта и 3 фиша. 

На 09.03.2016г. около 10.00ч. на ул."Т.Каблешков" в гр.Ловеч,  т.а. «Дачия»  управляван от 31-годишен мъж, при маневра на заден ход е блъснал намиращия се зад автомобила 80-годишен пешеходец. Потърпевшият е с разкъсно контузна рана в устната кухина, а на водачът е съставен акт за нарушение на ЗДВП. Пробата за алкохол е отрицателна.


На  09.03.2016г. служители на РУ Троян и ПУ Априлци са извършили претърсване в жилища в гр.Троян и в гр.Априлци, които са собственост на 67-годишен мъж. Намерени и иззети са незаконно притежавани общо 202 бр. патрони различни марка, модел и калибър, газов револвер пригоден за стрелба с бойни патрони и два фабрични револвера. По случая е образувано бързо производство.

Полицаи от РУ Луковит установиха и задържаха извършител на кражба на златни накити. Сигнала за престъплението е получен на 05 март, когато жителка на с.Торос е съобщила, че от портмоне в чантата й липсват златни накити: четири пръстена, два синджира, един кръст, две малки парички и една обица. В хода на проведени издирвателни мероприятия е установен 38-годишен, криминално проявен жител на същото село, който е продал бижутата в заложна къща в гр. Луковит. Вещите обект на престъпление са иззети по надлежния ред и работата по случая продължава.

В РУ Луковит за срок от 24 часа са задържани двама криминално проявени мъже от с.Карлуково, на 19 и 20 години, за които е установено, че  са разбили прозорец и са проникнали в частен дом в селото. Образувано е досъдебно производство и работата по случая продължава.

В РУ Угърчин за срок от 24 часа е задържан М.Т.-40 годишен, криминално проявен мъж от града,  който е извършил кражба на велосипед от частен дом. По случая е образувано досъдебно производство.

В РУ Троян за срок от 24 часа са задържани двама криминално проявени мъже от гр.Априлци, на 25 и 26 години, които са унищожили входни врати, дограма, стени, мебели и друго имущество в къща в гр.Априлци. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.