КОНПИ иска имущество за близо 800 хилади лева от бивш заместник-кмет на Тетевен

Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество /КОНПИ/ е внесла иск за отнемане на имущество за 784 337 лева от бившия заместник-кмет на община Тетевен Детелин Пърлев, съобщиха от Комисията. 

Пърлев има обвинение за престъпления по служба, извършени в периода април 2012 г. - август 2013 г. От него се претендира къща в Тетевен, апартамент в София и суми, постъпили по банкови сметки. Процедурата срещу Пърлев е по новия Закон за отнемане в полза на държавата на незаконно придобито имущество.
През август Окръжната прокуратура в Ловеч внесе обвинителен акт в съда по започналото през март 2014 г. досъдебно производство срещу Милен Милев - кмет на община Тетевен, и Детелин Пърлев - заместник-кмет на Тетевен. Те бяха отстранени от длъжност от Ловешкия окръжен съд миналата година, след като бяха арестувани при акция на ДАНС на 17 март.
В хода на разследването обвинението срещу двамата е било разширено - освен за престъпления по служба, Милев е обвинен и за длъжностно присвояване, а срещу Пърлев са повдигнати обвинения и за документни престъпления.
Под наказателна отговорност са били привлечени още двама души - Ирена Тихолова, главен счетоводител на община Тетевен и Биляна Василева, обвинена в престъпно ползване на преправени документи.
Делото трябваше да започне в Окръжния съд в Ловеч на 15 октомври, но бе отложено за декември.
БТА

Коментари