Бойко Борисов открива два обекта в Луковит

Два обекта в Луковит ще открие министър-председателят Бойко Борисов на 29 септември 2016 г., съобщават от пресцентъра на общината.


В 10:00 ч. ще започне церемонията по официалното откриване на Регионалната система за управление на отпадъците в регион Луковит. В 10:35 ч. е началото на церемонията за откриване на обновения жилищен блок „Светлина“ – първата жилищна сграда в Северозападна България, санирана по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. В церемониите ще вземат участие министърът на околната среда и водите Ивелина Василева и заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

Общата стойност на проекта е 22 329 219,55 лева, осигурени от Европейския фонд за регионално развитие на Европейския съюз, от държавния бюджет на Република България и общинско съфинансиране.
Регионалното депо е изградено по проект „Изграждане на регионална система за управление на отпадъците в регион Луковит“, с договор DIR 5112122-С002, който Община Луковит реализира по Оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г.“ в партньорство с Община Тетевен, Община Ябланица, Община Червен бряг, Община Роман и „Регионално сдружение за управление на отпадъците“ – регион Луковит.

Новото съоръжение обслужва 86 670 жители от петте общини и отговаря на всички екологични изисквания по отношение опазване на почвите, водите и въздуха. Чрез него се постига високо ниво на опазване на околната среда в региона.

Блок „Светлина“ в  Луковит е първата жилищна сграда в Северозападна България, обновена по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради (НПЕЕМЖС). Тя е построена през 1986 г.

  От миналата година до този момент Община Луковит и Сдружението на собствениците „Луковит Светлина Св. Св. Кирил и Методий 2“ са изпълнили всички необходими изисквания и одобрени дейности ефективно и в срок. На 12 август 2016 г. държавната приемателна комисия е установила годността за ползване на строежа след ремонта. Стойността на реализирания проект е 458 214,77 лв.


Руслана Попсавова
ТроянЪт - Днес и Утре
 http://troyanat.blogspot.bg/
  spodelime.com

Коментари