Отново Троян посрещна колоездачите



В Троян финишира 65-та международна колоездачна обиколка на България. Най-добър беше италианецът Марко Текио (UNIEURO),
който спечели обиколката и стана носител на бялата фланелка за най-бързо прогресиращ състезател до 23-годишна възраст. Италианецът печели наградата от 2169 евро и още 500 лева за втория приз.
Най-добре представилият се български състезател е Евгени Балев от Несебър (шесто място).
Днешният последен шести етап от Мъглиж до Троян с дължина 132 километра беше спечелен от украинеца Виталий Бутс (KOLSS-BDC) с време 3:13.34 часа. Втори на този решаващ етап беше италианецът Филипо Фиорели (DELLIO GALLINA) със същото време, а трети след финалния спринт на групата е казахстанецът Евгени Гидих (VINO 4-EVER SKO). Този етап традиционно носи най-много емоции. Днес той премина спокойно до началото на изкачването на Беклемето, след което колоната се разкъса. Напред се откъснаха трима колоездачи, а на финала първи премина Башков. Четвърти пък беше българинът Станимир Чолаков (Хемус Троян). От спускането до финала се образува група от около 20 колоездачи, които стигнаха до финала в Троян и пресякоха линията с еднакво време. Победителите взеха премия за успеха в последния етап. Официалните протоколи все още не са излезли.





Финала

Официалното награждаване

Носител на зелената фланелка за най-активен състезател е Евгени Собaл (Minsk cylcling), а бялата на червени точки за най-добър катерач
отиде при неговия съотборник и сънародник Станислав Башков (до днес тя беше у украинеца Андрий Браташчук от KOLSS-BDC, който не стартира последния етап, тъй като се отказа от участие в обиколката и се прибра – предстои му сватба).
Кметът на община Троян Донка Михайлова получи специален плакет от председателя на Българския колоездачен съюз Евгени Димитров – за усилията, които общината е направила, за да може Обиколката да завърши в Троян.
За пръв път в историята на Международната колоездачна обиколка на България при нейното завършване се обяви маршрутът на следващото състезание. Той ще мине през градовете: София – Златица – Пирдоп – Троян – Свищов – Русе – Разград – Кърджали – Хасково – Нова Загора – Елена – Мъглиж – Казанлък – Стара Загора – Пловдив
Галерия от снимки


Руслана Попсавова
ТроянЪт - Днес и Утре
http://troyanat.blogspot.bg/
  spodelime.com

Коментари