Троянци и испанец са инструктори в Международния семинар Карате и бойно - приложни техники в Троян

В Троян започна IX-ти Международен семинар Карате и бойно- приложни техники
Те бяха водени от троянецът Красимир Лалев(възпитаник на троянската карате школа и в момента инструктор в НСО)


и Шихан Фернандо Серано – национален треньор на Испания,  5-кратен шампион по Ко-бу-до на Испания и член на европейската
изпитна комисия за кю/дан.  Темите  бяха- защита при  заплаха  с пистолет и нож.Участваха 5 -ма испанци, каратисти от Военна полиция и каратеките  от Троян.
Фернандо 
Цветомир(Тони) наблюдава
действията  на Румен Атев
Преводач на испанския треньор  бе друг троянец , Цветомир Антонов(Тони - така го наричат в Испания). В непринудено интервю с тях и тримата бяха категорични че   спортът възпитава подрастващите в дисциплина. Помолих Краси да изброи без да се замисля какво му дава каратето . И той  изброи -  самоувереност, дисциплина, сила, мъдрост и много други. Той е завършил карате в Спортната Академия и по предложение на ръковдството на НСО остава да работи в София. Бил е бодигард на премиера. Интересното при Лалев е (по думите на Емил Атев) ,че като малък не са искали да го вземат в школата , но той доказал, че с труд се стига далече.
Цветомир  е също от школата на Атев. В Испания играе в клуба на Серано. Там  е направил е впечатление с  уменията си по това бойно изкуство. Лично Серано му е помогнал да   се доразвие. Попитах го - кое е важно според него - таланта или труда. Кое трябва да е доминиращо?Той бе категоричен - двете.А испанският треньор остана възхитен от българските каратеки, заради сплотеността им, дисциплинираността, уменията. Много е доволен И утре ще продължи с още по голямо удоволствие семинара.
А ние Ви очакваме сутрината от 10 и после в 13 часа на официалното откриването  на семинара в спортната зала .

Руслана Попсавова
ТроянЪт - Днес и Утре
 http://troyanat.blogspot.bg/
ДА ПОДКРЕПИМ СЪС SMS НА НОМЕР 2216 с първа дума ПИРИН и текст 1. spodelime.com

Коментари