Гръцката община Драма потърси сътрудничество с Община Троян

Гръцката Община Драма, представлявана от кмета г-н Кристодулос Мамсакос, направи контакт с Община Троян, с цел осъществяване на общи проекти. Представители на Драма вече бяха гости на Троян, по време на честванията по повод Националния празник на България - 3-ти март.

 
Делегация, водена от кмета на Троян г-жа Михайлова, направи двудневно посещение в Драма, по покана на г-н Мамсакос, за обмяна на опит в сферата на културните събития и провеждане разговори за възможностите за взаимна работа. Делегацията посети гръцкия град по време на провеждането на традиционния Фестивал на виното и културата – „Δραμοινογνωσία – Dramoinognosia“.
При визитата си, г-жа Михайлова и председателят на ОбС-Троян - г-н Тодоров, се срещнаха с Областния управител г-н Анагирос Патакакис, както и с кмета и ръководството на Община Драма. При официалните разговори бяха очертани няколко полета за работа между двете общини, с акцент върху: реализиране на съвместни проекти с европейско финансиране; сътрудничество на база фестивалите, организирани от двата града и културни обмени; осъществяване на младежки обмени, чрез кандидатстване по програмите ЕРАЗЪМ +; работа с бизнеса. Кметът на Драма изрази готовност да потърси сред бизнес представителите такива, които биха проявили инвеститорски интерес към Троян, предвид потребностите на общината. За начало на културния обмен, Община Троян ще покани танцов състав от Драма, който да вземе участие в някое от предстоящите фестивални издания в града. Кметът на Драма, от своя страна, пое ангажимент да предостави на Община Троян щанд по време на известния Коледен базар, на който хора от туристическия бранш да промотират възможностите на общината за туризъм и да предлагат няколко конкретни пакета за отдих и почивка в Троянския балкан.
Ръководствата на Драма и Троян изразиха надежда за установяване на пълноценни контакти и готовност за сътрудничество. 

http://www.lagerite.com/ социални мрежи

Коментари