Шампионки по художествена гимнастика от Франция ще гостуват в Троян

От 1 до 4 юли 2016 в Троян ще гостува отборът по художествена гимнастика на побратимения френски град Виньо на Сена.
Младите гимнастички са шампион на Франция.  Състезателките се придружават от треньорките си , а делегацията се предвожда от директора на кабинета на кмета, г-н Франк Льодюк, г-н Жоел Грюер - председател на Комитета за побратимяване,Виньо  и  г- жа Моник Байо-общински съветник, отговорник за побратимявания.

         В програмата на Община Троян и Комитета за побратимяване,Троян е предвидена демонстрация на френските гимнастички пред гражданите на града и на спортисти от местните спортни клубове  в събота, на 2 юли от 10 часа в спортна зала „Чавдар”.

     


 Гостите от Виньо ще посетят музеите в Черни Осъм и Троян, както и Изложението на занаятите в Орешак. Планирана е екскурзия до гр.Пловдив, европейска столица на културата за 2019 г.,  гостуване на учениците на г-жа Ивета Семова от СОУ”Васил Левски”. Предвидена е делова среща при кмета на града, г-жа Михайлова с  Общинско ръководство и Комитета за побратимяване. Комитетът за побратимяване организира другарска вечеря за опознаване и сближаване на френските гости с членовете на Сдружението и троянски деца.

         Преди отпътуването си,  на 5 юли-вторник,  френските гимнастички ще се срещнат в София /на Герена / с г-жа Нешка Робева и спортистки от  клуб „Левски”    и ще посетят Френския културен институт.
Веселина Попова


spodelime.com

Коментари