Рокерите от руския мотоклуб „Нощни вълци“ ще засадят липа в Троянския манастир - Обновена

Рокерите от руския мотоклуб „Нощни вълци“ ще  посетят Троянския манастир
 Днес в 17 часа липова фиданка ще посадят в двора на троянския манастир „Успение Богородично“ рокерите от руския мотоклуб „Нощни вълци“, съобщиха техни фенове. Това ще се случи при пристигането им в България на 30 юни. 

Според информацията, публикувана на сайта на най-големия руски рокерски клуб, походът под надслов „Славянски свят“, е стартирал от Москва на 23 юни, маршрутът му включва 13 държави, предимно славянски, сред които и нашата. Хиляди мотористи, в няколко лъча ще преминат общо 12 хиляди километра. Във всяка държава те ще посадят по едно липово дръвче-символ на славянството.
Целта на мото-прехода е да се усили диалога между славянските народи и да се припомни за вековната им дружба, разясни пред сайта Андрей Бобровски, президент наспециалното направление в клуба на „Нощните вълци“, наречено „Пътища на победата“.
Путиновите рокери, както са популярни в Русия, ще преминат през Бургас и Стара Загора, преди да стигнат до Шипка, където възнамеряват да почетат паметта на загиналите им сродници в руското гробище.
Според първоначалните данни, в колоната се движат от 300 до 500 мотоциклета, като най-дългата дестинация е 12 000 км.
по материали на кмета.бг  и http://www.presstv.bg/
spodelime.com

Коментари