Районна прокуратура - Тетевен е привлякла като обвиняеми трима мъже във връзка с инцидент в Глогово

Районна прокуратура - Тетевен, е привлякла като обвиняеми трима мъже по досъдебно производство, образувано във връзка с инцидент в село Глогово, съобщават от Апелативната прокуратура във Велико Търново. 

Асен А., Светлин И. и Левен Ч. са привлечени като обвиняеми за това, че на 9 май в тетевенското село Глогово са извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, нанасяне на побой над една жена и двама мъже, както и повреждане на лек автомобил, собственост на жената. 
По отношение на Асен А. и Светлин И. е взета мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на по хиляда лева, а по отношение на Левен Ч. - подписка.
Назначени са съдебно-медицински експертизи за установяване характера на телесните увреждания на пострадалите и експертиза за причинените щети по лекия автомобил. 
Във връзка с друг инцидент в Глогово от събота /7 май/ Районна прокуратура - Тетевен, е образувала досъдебно производство срещу неизвестен извършител за причинени щети на жилище, собственост на С. З. от с. Глогово. Извършени са разпити на свидетели и са назначени експертизи.
Началникът на РУП - Тетевен, главен инспектор Наталия Василева, съобщи за БТА, че както в неделя, така и в понеделник са предотвратени сериозни конфликти - събиране на групи хора, които се дразнят основно по социалните мрежи. "Събират се едните срещу другите, напрежението ескалира, но не е имало масов бой. Били са се 5-6 човека", заяви Василева. Тя добави, че част от задържаните са оказали съпротива на органите. Между тях е имало и общински съветник. 
В момента обстановката в селото е спокойна, има присъствие на жандармерия. Още от януари с цел предотвратяване на битовата престъпност и конфликти в селата Глогово, Градежница, Галата и Български извор дежурят жандармеристи, каза още Василева.
БТА
http://www.lagerite.com/ социални мрежи

Коментари