,,Перн - ле - Фонтен Троян - през погледа на приятелството“

     
троянски иконописец и любител фотограф Мирослав Вълев
роден в Калейца, живее в Троян.
 На 8 април 2016 г. (петък), в 17.30 часа в експозиционната зала на Информационно-културен център, Троян ще бъде открита фотоизложба ,,Перн - ле - Фонтен през погледа на приятелството“.
Историята на приятелските връзки между Троян и побратимения му френския град Перн-ле-Фонтен (разположен в южна Франция) е дълга и богата. Контактите между двата града датират от 2004 г., когато е подписана Клетва за побратимяване, с която се поставя началото на поредица от ползотворни културни и младежки обмени. През 2009 година  е  първото посещение от делегация от  35 човека.



по време на общият концерт в Троян
2012
През 2010 година Дамският хор при  НЧ"Наука 1870"Троян  гостува по покана на общината им  техният хор. През 2012 по време на техен празник танцуват  ФА"Траяна" . Всяка година има културен обмен  между двата града. На посещение са били ученици от СОУ"св.Климен Охридски" и НГПИ. А през същата година в Троян имаше един вълнуващ концерт на "Хор на трите долини" и Камерен дамски хор гр.Троян.  Ако си спомняте това бе едно вълнуващо събитие.
Емоцията бе на ниво. За наша най-голяма изненада френския хор започна с една българска песен "Ах,каква мома,мамо" уникално.Това беше и"бомбата" на вечерта.Френските певци изпълниха и други популярни песни-"Белла чао","О Шанзе лизе" и др.
Поздрави от побратименият град
2012
Тук може да намерите снимки от културното събитие 2012г

 И утре очакваме  с нетърпение и  концерта  на "Лакомия хор'  .Името му  идва от факта, че хористите не са приети в хора само благодарение на гласовите си данни, но най- вече според това, дали имат навици в кухнята и в дегустацията. Всяка тяхна репетиция завършва с бюфет, подготвян на случаен принцип от някой от участниците.
Изложбата е организирана от Сдружение ,,Посока Европа“, с финансовата подкрепа на Община Троян. Фотосите са дело на популярния троянски иконописец и любител фотограф Мирослав Вълев, който през 2014 година направи успешна изложба на свои произведения във френския град. Специални гости на събитието ще бъдат хористите от ,,Лакомия хор“ ( Перн-ле- Фонтен). И както си му е редът събитието ще бъде финализирано в ресторант "България"..

социални мрежи

Коментари