ПРИЗ „Николай Ганков” 2016г.

На 28 март /понеделник/ за единадесети път в Община Троян ще се проведе церемонията по връчване на признанието за цялостно творчество, дух, достолепие и голямо сърце - приз „Николай Ганков” за всеотдайност в областта на културата, изкуството и духовните ценности.
 
Един Приз без състезателен и финансов характер, връчван на личности с голям принос за развитието на културният живот в Общината. Отличие, което е знак за големите творчески качества на неговите носители, тяхната вяра и стремеж към истина и доброта.
По традиция церемонията ще започне с постановка, озаглавена „Българският модел VS Троянски дневник” по сценарий на Христо Ганков.
В нея читалищните актьори Радой Стойчев, Венелин Йорданов – Хъша и Найден Стоянов ще ви представят описания от Станислав Стратиев сатиричен Български модел, а срещу него ще бъдат противопоставени трима емблематични наши земляци, почетни граждани на Троян, запечатани в златния фонд и студиото на предаването „Троянски дневник” – дългогодишния директор на Пневмоболницата в Троян д-р Цанко Мондешки, адвоката и голям читалищен деятел Мичо Думанов, както и създателят на Природонаучния музей в с. Черни Осъм – учителя Илия Илиев.
Всичко това, както и кой ще вземе почетния плакет и кой ще бъде единадесетия носител на приз „Николай Ганков” за всеотдайност, ще разберете на творческата вечер с вход свободен на 28 март /понеделник/ от 18.30 часа в зала „Форум” на Читалище „Наука – 1870 г.” - Троян.
Христо Ганков
Председател на Инициативния комитет
социални мрежи


Коментари