Много смях с Казанлъшки рози и бодли в Борима

от ляво надясно
Любо, Дилянка,Стоян , Мария, Румен
Порция смях и разтоварване от ежедневието – това предложиха група КРБ от Казанлък в с.Борима. Публиката не  спря да се смее..Влезнаха с едно  носталгично настроение, излезнаха с друго . Весели и усмихнати  Благодарение на Любо, Румен и Стоян.
Кои са КРБ?

"Много неща в Казанлък са се случили за пръв път в „Арсенал“. Много неща и в България, са се случили първо тук. И ако  това е абсоюлтно закономерно, относно технологичните и производсвените постижения,  е повече от странно, че и в областта на изкуството и дори – в шоу-бизнеса, има такива случаи. А какво друго е феноменът „КРБ“, освен културен проект, който 20 години успява да оцелее в пазарните условия на прохождащия български шоу-бизнес? – трите арсеналски момчета, станали любимци на публиката в цялата страна, тръгват уж на шега по пътя на славата...Но истината е, че работят абсолютно сериозно. Шегите в текстове, скечове, песни и танци на сцената са само външната „опаковка“ на безспирния им труд, който „облича“ разностранните дарби на Любо, Румен и Стоян в „дрехите“ на хумора и любимата им политическа сатира...Да, политическа сатира...Днес тоя жанр почти умира, казва Румен Станчев, с когото си припомняме чудната история на Казанлъшките Рози и Бодли. Румен веднага прави уговорката, че КРБ е колектив. Приема да говори за него, именно като колектив, но без да има личната претенция, че може да каже всичко за тази славна история."
http://5-minuti.com/


Името на групата хрумва първо на Любчо, все пак, той е основният текстописец...Но то така пасва и на тримата, че веднага почва да работи за тях. Както и те – за него. Усетили са го навсякъде, където са били. По радостта, с която ги посрещат хората. 

 Спонсори КРБ никога не е имало, научавам от Румен. Малките суми от неповече от 200 лева, той не брои за истинска дарителска подкрепа. И е прав: всичко, което е свързано с изкуството на сцената и качественото шоу, си е скъпа дейност. Подкрепата идвала единствено от публиката. Канят ги за участия, хората си купуват билети: „Всичко беше законно. И данъци сме плащали“.  Самочувствието си е факт при Любо, Стоян и Румен. Все пак, стъпвали са навсякъде – и в БНТ, и в БТВ дори...Тяхно парче взима даже популярната тройка на НЛО на Попандов, Мамалев и Велко Кънев...Някои групи дори опитват да ги копират, но – „трудни сме за копиране“, казва Румен. Той говори за културната среда у нас днес с огорчение. Огорчението му тръгва от Казанлък. Работил няколко години в един от местните културни институти, той е видял нещата отвътре. Помни фурора в първите издания на  Чудомирови празници  с фестивала „Златният тръндафил“, чието „сърце“ е КРБ. После той години наред участва пряко и в организацията на празниците. 
Румен Станчев
Имат 4 албума. Тази година навършват 24 години откакто пеят заедно Всичко са направили сами.Записи, дискове..Ако знаете колко са весели извън сцената..Повярвайте ми..След тази съботна вечер имам чувството, че удължих си животът поне 5 години. Те говорят уж сериозно, ама  няма как да не се засмееш...
Любомир Попов

Стоян Атанасов

Румен Станчев

КРБ

Стоян Атанасов



ЦЕЛИЯТ СПЕКТАКЪЛ




социални мрежи

Коментари