Тодор от Враца е починал от сърдечно заболяване

Смъртта на 18-годишния Тодор Йорданов от Враца не е причинена от побоя. Той е починал от сърдечно заболяване. Това става ясно от петорната съдебно-медицинска експертиза, която прокуратурата разпространи до медиите с разрешение на наблюдаващия прокурор.,съобщи news.bg

В нея категорично се подчертава, че нараняванията от побоя не могат да доведат и не са довели до настъпването на смъртта на младежа. Експертите правят това заключение предвид вида, характера, тежестта и мястото на нараняванията.
Експертите са установили, че Тодор е боледувал от наследствено хронично заболяване на сърцето - аритмогенна деснокамерна дисплазия (кардиомиопатия), което има продължително протичане и постепенно развитие. Това е установено на базата на микроскопско и хистологично изследване на сърцето и сърдечния мускул.
В заключението на съдебно-медицинската експертиза пише, че причината за смъртта е: „Ритъмно-проводно нарушение, възникнало на базата на съществуващата при него аритмогенна деснокамерна дисплазия. Тези остри ритъмни нарушения, от своя страна са довели до остра сърдечна и дихателна недостатъчности и смъртен изход от ненасилствен болестен произход”.
Очаквайте подробности...
източник: news.bg

Коментари