ОТНОВО АГРЕСИЯ В УЧИЛИЩЕ! ДОКОГА?

БТВ съобщи за нов случай на необяснима родителска агресия в училище – този път в елитно учебно заведение в Плевен. Екшънът се разигра вчера вечерта в края на учебния ден. Възрастен е бил ученици и учителка, която се опитала да го спре.
Причината за физическото насилие бил скандал между седмокласник и деветокласник. Минути по-късно в гимназията влетял бащата на по-малкото момче, който влязъл в класната стая на Мартин и счупил дървен стол от главата му. Друг ученик пък отнесъл юмрук в лицето. Пострадала е и  госпожата,която се е опитала да ги разтърве.Според пострадалите ученици бащата е влязъл през страничен вход, който се отваря само отвътре, което означава, че някой му е помогнал. Междувременно родителите на пострадалите деца са потресени от агресията и твърдят, че подобен случай е прецедент за училището. Те обаче недоумяват как е възможно охраната да не задържи бащата, а единствено да го изпрати до вратата на училището.
Бележка на редактора
ДОКОГА ще се допускат в училищата такива"инциденти"? Явно някой не си гледа работата както трябва!!! Това ли е сигурността в училищата?
Няма да се учудя ако родителите вече не си водят децата на училище.То си е страх!!!
Какво означава някой му е помогнал? Спрете се хора! Със саморазправа и бой няма да се постигне НИЩО! Само учим децата на лошо, агресия и друг вид отмъщения.
И тук е  отговорът на въпросът -  "Защо нашите деца са агресивни?

"Агресията е един от основните проблеми след подрастващите. Децата ни са изнервени и лесно избухват", 

коментира началникът на група "Детска престъпност" в СДВР Виолета Аланджийска. Училищата , за които има повече сигнали за агресия сред учениците, се посещават от инспектори от "Детска педагогическа стая" по програмата "Работа на полицията в училище.Четиридесетте жертви са били пребити през 2015 година са само  в София, а полицията отчита ръст от 2% при тези престъпления. А в страната?

"КАКВИТО РОДИТЕЛИТЕ -ТАКИВА ДЕЦАТА" - Не за всички разбира се.


Коментари