„Насилието над жените: да отворим очи и нарушим мълчанието!”

Основната цел на кампанията е да привлечем по-силно вниманието към проблема с насилието над жените и България да подпише Конвенцията за предотвратяване и борба с насилието срещу жени и домашното насилие, т.нар. Истанбулска конвенция
Ирина. Стремежът ми е дебатът, който обединява ангажираните институции и неправителствения сектор, да очертае предизвикателствата и изведе препоръки за по-решителни и ефективни действия за елиминиране на насилието над жените.


За да привлечем по-силно вниманието към сериозността на този бич за съвременните общества, на 25 февруари от 18:00 ч. в залата на Читалище „Наука“ в Ловеч организирам театрално представление на документалния спектакъл „Премълчаното-разказано”, базиран на истинските истории на три жени, пострадали от насилие, които разказват премълчаното в интервюта по темата.
Споделя Ирина Митева

На 26 февруари от 10:00 ч. в зала 109 на Дом „Преслав“ в гр. Ловеч на конференцията „Насилието над жените: да отворим очи и нарушим мълчанието!”, в партньорство с Европейското женско лоби, Комисията за защита от дискриминация, Фондация „Ханс Зайдел”, Фондация „Български център за джендър изследвания”, Фондация „Общество за справедливост” и Фондация „Асоциация Анимус”. Конференцията в Ловеч организирам по покана на областния управител на Ловешка област Ирина Митева и със съдействието на кмета на община Ловеч Корнелия Маринова.

Коментари