Прецедент в Тетевен

http://tetevenvolley.com/
Precedent w Teteven
В навечерието на Коледните празници се случи нещо, което безспорно може да се определи като прецедент в историята на волейболния клуб от ”зеления” град.

Кметът на Община Тетевен – д-р Мадлена Бояджиева, покани и прие на работна среща ръководството и част от състезателите на мъжкия волейболен отбор „Тетевен Волей“.



Precedent w Teteven

Този жест от страна на кмета на Община Тетевен е индикация за ново отношение към дейността на клуба, но и към спорта като цяло.

С тази среща се засвидетелства не само взаимното уважение и признание между кметската институция и волейболния клуб, но и се обсъдиха важни теми, касаещи спорта като настоящ и бъдещ кредит в здравето на спортуващите, както и ползотворното му влияние за израстването и формирането на пълноценни жители на нашата община.
На срещата се засегнаха теми, които са изключително важни за цялостната визия за развитие на общината: спортът като средство за здраве на населението и по–конкретно за подрастващите, спортът като превенция спрямо наркотиците и зависимостта от тях, спортът като средство за реклама и маркетинг за Община Тетевен и бизнеса, както и спортът като метод за привличане на преки и косвени инвестиции в общината.
Хронологически бяха споделени акценти, бележещи седемгодишния период от съществуването на ВК „Тетевен Волей“, създаден през 2008 г.:
– наличието на мъжки отбор – трикратен шампион на Р. България и част от елита на българския волейбол – Национална волейболна лига, Суперлига;
– школа с над сто деца, която привлича и селектира подрастващи от други населени места, като децата живеят в нашата община и учат в нашите общински училища;
– създаването на трима младежки национали на Р. България;
– възпитаване на ценностни устои и принципи в трениращите;
– реклама и маркетинг на община Тетевен и партньорите на клуба чрез разнообразни и иновативни способи на национално ниво;
– привличане на преки и косвени приходи за община Тетевен и бизнеса в нея посредством дейността на клуба.
В духа и смисъла на срещата с д-р Мадлена Бояджиева не трябва да пропуснем и постигнатото съгласие за бъдещо партньорство и взаимодействие в различни аспекти, както и оптимизиране /според възможностите на Община Тетевен/ на материалната база за спортовете, развиващи се на територията на общината, подобряване на финансовото подпомагане и комуникацията между Община Тетевен и всички функциониращи спортни клубове и организации.
От името на хората, занимаващи се със спорт в нашата община, сърдечно Ви благодарим, д-р Бояджиева! Събитието е една важна крачка не само за спорта, но и своеобразен Ренесанс на нови ценности, интенционално кодирани чрез формирането на здрави и достойни жители на общината ни!